Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Yeraltından çıkarılarak elde edilen maden suyu mineral tuzu, gaz ve elementler bileşeninden oluşur. Vücuttaki toksinleri atmaya ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olan maden suyu mineral bakımından da oldukça zengindir.

İçerdiği magnezyum, potasyum, kalsiyum ve fosfat sayesinde vücut sağlığını korumada fayda sağlar. Ayrıca sağlıklı ve besleyici özelliği bulunan maden suyunu her yaş grubundaki insan rahatlıkla tüketebilir fakat İçeceğiniz maden suyunun içeriğine ve mineral değerlerine muhakkak bakın.

Piyasada satılan maden sularının mineral değerleri birbirlerinden farklıdır. Maden suyunun içinde gereğinden fazla sodyum olması kan basıncını yükseltebilir. Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan kişilerin yüksek sodyumlu maden sularını kesinlikle tüketmemesi gerekir. Maden suyu alırken, sodyum oranı az olan bir alternatifi tercih ettiğinizden emin olun. Midenizin ve bağırsaklarınızın asetik yapısı da maden suyunu alırken dikkat etmeniz gereken mineral değerleri için önemlidir.

Meyveli maden suları, sade maden suyu kategorisinde değerlendirilemez. İçerisindeki meyve aroması için şeker, tatlandırıcı ya da buna benzer katkı maddeleri kullanılır. Bu nedenle, meyveli maden suyu içiyorsanız, içerisindeki şeker miktarı konusunda da dikkatli olmalısınız. Daha sağlıklı bir alternatif için maden suyunun içerisindeki meyve aromasını kendiniz doğal meyveden oluşturabilirsiniz.