Tam Mevsiminde Balkabaklı Tarhana Çorbası Tarifi
Merhabalar;
Ben Diyetisyen Selin Söz. Burada sizlerle sağlıklı yemek tarifleri, mutfak hakkında küçük ipuçları ve besinler hakkında ufak bilgilere paylaşacağım.
Tam da mevsimiyken sizlere içinizi ısıtacak nefis bir çorba tarifim var. Önce balkabağının faydalarına bir bakalım;
Balkabağının Faydaları
-Yüksek oranda alfa-beta karoten içerir.
- Güçlü bir A vitamini kaynağıdır.
- C vitamininden zengindir.
-İyi bir lif kaynağıdır.
Malzemeler:
-200-250 gram haşlanmış bal kabağı
-2 yemek kaşığı tarhana
-1 adet soğan
-1 diş sarımsak
-1 adet portakal (kabukları ve suyu)
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-3-4 gram taze zencefil
-1 tatlı kaşığı zerdeçal
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
200-250 gram balkabağını haşlayın. Bir tencereye haşlanmış balkabaklarını, soğanı, sarımsağı, zencefili üzerine çıkacak kadar su ekleyerek kaynatın. Tarhanayı sıcak suyla bir kasede eriterek tencereye ekleyin. Ardından portakalın suyunu ve kabuklarını, zerdeçalı, kimyonu ve karabiberi de tencereye ilave edin. Ocağı kapattığınız da zeytinyağını ve tuzunu ekleyin. Afiyet Olsun.
Besin Değerleri |
|
Enerji |
340 kcal |
Karbonhidrat |
|
Protein |
|
Yağ |
|
Lif |