Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Tam Mevsiminde Balkabaklı Tarhana Çorbası Tarifi

Merhabalar;

Ben Diyetisyen Selin Söz. Burada sizlerle sağlıklı yemek tarifleri, mutfak hakkında küçük ipuçları ve besinler hakkında ufak bilgilere paylaşacağım.

Tam da mevsimiyken sizlere içinizi ısıtacak nefis bir çorba tarifim var. Önce balkabağının faydalarına bir bakalım;

Balkabağının Faydaları

-Yüksek oranda alfa-beta karoten içerir.

- Güçlü bir A vitamini kaynağıdır.

- C vitamininden zengindir.

-İyi bir lif kaynağıdır.

BALKABAKLI TARHANA ÇORBASI


Malzemeler:

-200-250 gram haşlanmış bal kabağı

-2 yemek kaşığı tarhana

-1 adet soğan

-1 diş sarımsak

-1 adet portakal (kabukları ve suyu)

-1 yemek kaşığı zeytinyağ

-3-4 gram taze zencefil

-1 tatlı kaşığı zerdeçal

-1 çay kaşığı kimyon

-1 çay kaşığı karabiber

-1 tatlı kaşığı tuz

 

Yapılışı:

200-250 gram balkabağını haşlayın. Bir tencereye haşlanmış balkabaklarını, soğanı, sarımsağı, zencefili üzerine çıkacak kadar su ekleyerek kaynatın. Tarhanayı sıcak suyla bir kasede eriterek tencereye ekleyin. Ardından portakalın suyunu ve kabuklarını, zerdeçalı, kimyonu ve karabiberi de tencereye ilave edin. Ocağı kapattığınız da zeytinyağını ve tuzunu ekleyin. Afiyet Olsun.

 

Besin Değerleri

Enerji

340 kcal

Karbonhidrat

Protein

Yağ

Lif