Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Yarım kilo bal için 17 bin arının 10 milyon çiçeği ziyaret ettiğini biliyor muydunuz?. Bu değerli besin, mucizevi üretilişinin yanı sıra vücutta da harikalar yaratıyor. Peki gerçek-doğal balı nasıl anlarız. Kısaca hemen bakalım.

-Balın doğal olduğunu anlamak için bakabileceğimiz ilk özellik, soğuk iklim koşullarında veya buzdolabında saklandığında balımızın donup donmaması. Gerçek bal, soğuk ortamlarda, özellikle alt kısımlarından itibaren, donmaya başlamaktadır. Ne demişler ‘Arı Dediğin Sokar, Bal Dediğin Donar...’

-Doğal bal, çok büyük oranda kesintisiz akar. Katkı maddesi-glikoz şurubu kullanılarak üretilmiş sahte bal ise kesik kesik akmaktadır.

-Doğal balın rengi de sahte balların rengi gibi açık değil daha koyudur, kıvamı ise daha katıdır.

-Doğal balın kendine has, hafif bir kokusu vardır. Tadı ise glikoz şurubuyla üretilmiş ballar gibi çok şekerli ve kolay yenilebilir değil, kendine özgü bir hafif acılıkta, keskin ve çok yenildiğinde boğazı yakan bir özelliği vardır.

Halil Efendi Çiftliği olarak; daha yemeden kokusunu duyabileceğimiz, şüphe duymadan tadına varabileceğimiz ve zarar görmeden beslenebileceğimiz ürünlerin hayaliyle bu işe giriştik. Ortaya büyük bir fark koyduğumuzu ya da mucizeler yarattığımızı söylemiyoruz. Ancak doğru konumda, doğru ürünü, doğru yöntemlerle yetiştirip, en doğal yollarla zararlılardan koruyarak işimizi keyifle yapıyoruz.