Yeşil Mercimek Kısırı

Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek2 su bardağı ince bulgur2 adet soğan1 su bardağı Zümrüt Damlası Zeytinyağı1 yemek kaşığı biber s...

Okumaya Devam Et

Kekikli Yoğurt Çorbası

1 bardak haşlanmış buğday Yarım bardak haşlanmış nohut 1 bardak süzme yoğurt 1 bardak normal yoğurt 2 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı ke...

Okumaya Devam Et

Biberli Kabak Dilimleri

Malzemeler: 2 adet kabak2 adet kırmızı biber1 adet kuru soğan2 diş sarımsakZeytinyağıMaydanozNar ekşisi Kabakların kabuğunu soyup yarım...

Okumaya Devam Et

Semiz Otu Salatası

Malzemeler: Bir demet semizotu1 su bardağı yoğurt2 diş sarımsak, soyulmuş ve rendelenmişBir fındık büyüklüğünde taze zencefil, soyulmuş...

Okumaya Devam Et

Hangisi Meyve Suyu?

Bugünkü yazımı yeğenim Eylül ve ona öğle yemeği hazırlayan annem arasında sıkça geçen bir tartışmayla ilgili yazmak istiyorum. Eylül ıs...

Okumaya Devam Et

MAŞ FASULYE PİYAZI

Malzemeler (4 kişilik): 1 su bardağı (215 gram) maş fasulyesi (kuru ağırlık) 1 demet taze soğan (300 gram), temizlenmiş ve ince doğran...

Okumaya Devam Et

Kuru Fasulye Köftesi

Malzemeler: 400 gr haşlanmış fasulye4 adet mantar1,5 küçük kırmızı soğan3 dal maydanoz3 dal dereotu1 çorba kaşığı kimyon1 çorba kaşığı ...

Okumaya Devam Et