Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Ürün Açıklaması

Gerçek kalite ve doğallığın dışında, başka hiçbir yerde bulamayacağınız Toroslar’ın zeytinyağı...

Yağlarımız, yüksek rakımlarda, Toroslar'ın içindeki çiftliğimizden, tamamen, denetimli ve sertifikalı organik olarak hasat edilen özel üretim zeytinlerimizden elde edilir. 18 derecede soğuk sıkım uygulaması ile işlenerek elde edilen, çok özel bir yağdır. Yüksek rakımda olduğumuz için zeytinimiz normalde Kasım sonu, Aralık başı olgunlaşmakta, bu da bize daha düşük ısılarda sıkım yapma imkanı vermektedir. Bilindiği gibi sıkım ısısı arttıkça yağ içindeki polifenoller zarar görüp miktarları düşmektedir.


Yağımız, bugüne dek kullandıklarınızdan tamamen ayrı, farklı kokusu ve lezzetiyle hem bölgesinin hem Türkiye’nin tek örneği, Toroslar’ın zeytinyağıdır.

Bundan yirmibeş yıl önce, Halil Efendi Çiftliği’mizde, zeytin ağaçlarımız daha ekilirken, ülkemizin yerel lezzetlerinden oluşan özel bir fidan çeşitlemesi yapılmıştır. Hiç bir yerde karşılaşamayacağınız lezzet buradan gelmektedir.

Yağımızın üretildiği topraklarda yaklaşık elli yıldır hiç tarım yapılmamıştı. Bu çok değerli topraklarda ve iklimde, sertifikalı organik üretim yapmakta ve çok yüksek değerlerde antioksidan bileşenler ve polifenoller içeren ürün elde etmekteyiz. Sağlık kazanımını da buradan gelmektedir.

Zeytinliğimiz “Domat” ve “Ayvalık” cinslerinin özel oranlarda karışımı şeklinde meydana getirilmiştir. Zeytinyağımızın eşsiz tadına bu özel cinslerin karışımı sayesinde ulaşılmaktadır.


Yüksek Rakım Nedir?

Bir Akdeniz meyvesi olan zeytinin yüksek rakımlarda daha besin değeri yüksek ve uzun ömürlü yağ verdiği Jerash Üniversitesi araştırmaları sonucu bilimsel olarak yayınlandığı gibi halkımız tarafından da çok bilinen bir gerçektir.

Halil Efendi Çiftligimizin zeytinlikleri yüksek rakımda olup, 445 ve 735 metrededirler.

Erken Hasat, Soğuk Sıkım Zeytinyağı nedir?

Erken hasat zeytinyağı, henüz yeşil, kararmamış haldeki, asit ve oksidasyon oranı düşük zeytinlerden üretilir. Olgun hasat zeytinine göre daha az ama daha kaliteli yağ elde edilir. Tadı meyvemsi, aroması baskın ve kokusu tazedir. Bolca klorofil içerdiği için ışık görmemesi şartıyla elde edilen yağ daha uzun süre dayanır. Antioksidan özelliği en üst seviyededir. Erken hasat zeytinyağı soğuk sıkım (27 derece altında) yapılmalıdır. Böylelikle daha az ama daha sağlıklı ve kaliteli zeytinyağı elde edilir. Çiftliğimizin erken hasat, soğuk sıkım, organik sertifikalı zeytinyağı, yemek yapmayı seven ve sağlıklı beslenmek isteyen sevdikleriniz için en güzel hediyedir.


‘Naturel’ ve ‘Naturel Sızma’ zeytinyağı nedir?

Natural
 zeytinyağımız sıkımdan sonra yaklaşık 1 ay dinlendirilir. Dilendikten sonra çöken kalın posasından ayrılıp kalanı şişelenir veya tenekelenir. Bu yağımızda az miktarda posa vardır.

Natural Sızma ise, yağ sıkıldıktan sonra pamuk filtrelerden süzdürülür ve sıfır posa kalır. Bu işlem sonu şişelenir veya tenekelenir.


ZEYTİNYAĞI Eğer zeytinimiz hakkında biraz bilgi sahibi olduysanız, zeytinyağımız konusunda da bir fikriniz oluşmuştur.Ve eğer bizi de biraz tanıdıysanız, burada da size faydadan değil, hepimizin aradığı doğallığı  ve kaliteyi nasıl elde ettiğimizden bahsedeceğiz. Öncelikle belirtmek isteriz ki, çiftliğimizde tonlarca ürün elde edebileceğimiz, uçsuz bucaksız bir zeytinlik bulunmamaktadır.Ancak, büyük piyasa koşullarına göre bir dezavantaj olan bu durumun, bizim için çok önemli avantajları vardır. Çünkü böylelikle zeytin ağaçlarımız daha yakından ilgi görür ve üretim sürecinin büyük bölümü, makineler yerine bizim elimizden geçer. Miktar bakımından az olduğu için elle toplanabilen zeytinlerimiz, yine aynı nedenle bekletilmeden, kolaylıkla yağ çıkarma işlemine alınabilirler. Zamandan yaptığımız bu tasarrufla da, asitlenmenin önüne geçerek, her zaman yüksek kalitede zeytinyağı elde ederiz. Kalite için zaten yapılması gereken tüm bu işlemler bir kenara bırakıldığında, insan elinin yapabileceğinin ötesindeki farkımızı da önemle belirtmek isteriz. Yağımız, bugüne dek kullandıklarınızın dışında, farklı kokusu ve lezzetiyle hem bölgesinin hem Türkiye’nin tek örneği, Toroslar’ın zeytinyağıdır. Artık, yağımız hakkında fikrin yanında bilgi sahibi de olduğunuza göre, sizi bir de alışkanlık sahibi olmaya davet ediyoruz…

Lezzet olarak…

Naturel zeytinyağımız lezzet olarak zeytinin tadını ve aromasını daha çok verir. Özellikle salata gibi çiğ ortamlarda kullanılması tavsiye edilir. Ancak 1 yıldan fazla beklerse içindeki posadan dolayı asit oranı yavaş yavaş artmaya başlar.

Buna karşılık Naturel Sızma zeytinyağımız, zeytinyağının geleneksel düşmanı hava ve ışık ile temas etmediği sürece 5 yıl beklese dahi hiçbir özelliği değişmez.

Dolayısı ile, Naturel yağımızı özellikle salata gibi çiğ yediğiniz yemeklerde lezzeti daha çok alabilmeniz için, Naturel Sızma yağımızı da uzun sureli kullanım için tavsiye ediyoruz. Her ikisinin de asit, polifenol gibi teknik özellikleri zaten aynıdır.

ZEYTİNYAĞI Eğer zeytinimiz hakkında biraz bilgi sahibi olduysanız, zeytinyağımız konusunda da bir fikriniz oluşmuştur.Ve eğer bizi de biraz tanıdıysanız, burada da size faydadan değil, hepimizin aradığı doğallığı  ve kaliteyi nasıl elde ettiğimizden bahsedeceğiz. Öncelikle belirtmek isteriz ki, çiftliğimizde tonlarca ürün elde edebileceğimiz, uçsuz bucaksız bir zeytinlik bulunmamaktadır.Ancak, büyük piyasa koşullarına göre bir dezavantaj olan bu durumun, bizim için çok önemli avantajları vardır. Çünkü böylelikle zeytin ağaçlarımız daha yakından ilgi görür ve üretim sürecinin büyük bölümü, makineler yerine bizim elimizden geçer.Miktar bakımından az olduğu için elle toplanabilen zeytinlerimiz, yine aynı nedenle bekletilmeden, kolaylıkla yağ çıkarma işlemine alınabilirler.Zamandan yaptığımız bu tasarrufla da, asitlenmenin önüne geçerek, her zaman yüksek kalitede zeytinyağı elde ederiz. Kalite için zaten yapılması gereken tüm bu işlemler bir kenara bırakıldığında, insan elinin yapabileceğinin ötesindeki farkımızı da önemle belirtmek isteriz.Yağımız, bugüne dek kullandıklarınızın dışında, farklı kokusu ve lezzetiyle hem bölgesinin hem Türkiye’nin tek örneği, Toroslar’ın zeytinyağıdır. Artık, yağımız hakkında fikrin yanında bilgi sahibi de olduğunuza göre, sizi bir de alışkanlık sahibi olmaya davet ediyoruz…

ZEYTİNYAĞIMIZIN MİTOLOJİSİ Hititler zamanında Mısırlılarla Kadeş antlaşmasını imzalayan III.Hattuşili, II.Ramses’in eşi adına bir hediye göndermek ister. Mısır’da halk, bilindiği üzere zenginlik ve refah içinde yaşamaktadır. Hattuşili, öyle bir hediye bulmalıdır ki, hem Firavun’u şaşırtmalı, hem de Mısır’ın bereketine bereket, güzelliğine güzellik katmalıdır. Hattuşili, rahiplerine danışır, alimlerine danışır fakat yine de değerli hediyeye bir türlü karar veremez ve bu olay bütün Hitit Ülkesi’ne yayılır.Bir gün, ülkenin güneyinden bir köylü, kralı görmek istediğini, Mısır Kraliçesi Nefertari’ye en uygun hediyeyi bulduğunu, onu getirdiğini söyler. Önce inanmazlar adama, fakat kral o kadar çaresizdir ki, köylünün huzuruna çıkabileceğine dair haber gönderir ve köylü huzura çıkar.Köylü kralın karşısında el pençe divan dururken, Kral merakla köylünün ne getirdiğini sorar. Köylü de tedirgin bir şekilde cebinden mendile sarılmış 3 tane parlak ve yemyeşil zümrüt çıkarır.Hattuşili ilk başta şaşırır böyle bir köylünün zümrütü nereden bulabileceğine. Fakat köylüye yaklaştıkça aslında zümrüt sandığı şeylerin birer zeytin olduğunu farkeder. Hattuşili, köylüyü hemen ödüllendirir ve memleketine yollar. Hattuşili, elinde zümrüt zeytinlerle odasına çekilir ve II.Ramses’e şu sözleri yazar; “Ben III.Hattuşili, yüce Mısır Kraliçesi Nefertari’ye barış nişanemiz olarak, ülkemin en değerli varlığını yolluyorum. Bu zümrüt zeytinler karşıdan bakıldığında gözleri kamaştırması ile zenginliğine zenginlik, bolluğuyla da bereketine bereket katacaktır Mısır’ın” Bunun üzerine kral, “Zümrüt Zeytin” fidelerini Mısır’a yollar ve böylesi bir ürün yetişebildiği için o yöreyi kutsal sayar. Ve işte o yöre, Hattuşaş’ın güneyi, yani Akseki’dir. Aynı bölgede, tadından, renginden ve bereketinden hiç bir şey kaybetmeden yetiştirdiğimiz bu zümrüt zeytinlerden ürettiğimiz “Zümrüt Damlası” zeytinyağımızı sofralarınıza sunmaktan gurur duyuyoruz.

Ekstra Naturel Sızma: Pamuktan sızdırılarak elde edilir. Uzun sürer ve maliyetlidir. Yağın içinde hiç posa kalmaz.