Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Ürün Açıklaması

Yağlarımız, yüksek rakımlarda, Toroslar'ın içindeki çiftliğimizden, tamamen, denetimli ve sertifikalı organik olarak hasat edilen özel üretim zeytinlerimizden elde edilir. 18 derecede soğuk sıkım uygulaması ile işlenerek elde edilen, çok özel bir yağdır. Yüksek rakımda olduğumuz için zeytinimiz normalde Kasım sonu, Aralık başı olgunlaşmakta, bu da bize daha düşük ısılarda sıkım yapma imkanı vermektedir. Bilindiği gibi sıkım ısısı arttıkça yağ içindeki polifenoller zarar görüp miktarları düşmektedir.

Gerçek kalite ve doğallığın dışında, başka hiçbir yerde bulamayacağınız Toroslar’ın zeytinyağı, zengin aroması ile...

Bundan yirmibeş yıl önce, Halil Efendi Çiftliği’mizde, zeytin ağaçlarımız daha ekilirken, ülkemizin yerel lezzetlerinden oluşan özel bir fidan çeşitlemesi yapılmıştır. Hiç bir yerde karşılaşamayacağınız lezzet buradan gelmektedir.

Yağımızın üretildiği topraklarda yaklaşık elli yıldır hiç tarım yapılmamıştı. Bu çok değerli topraklarda ve iklimde, sertifikalı organik üretim yapmakta ve çok yüksek değerlerde antioksidan bileşenler ve polifenoller içeren ürün elde etmekteyiz. Sağlık kazanımını da buradan gelmektedir.

Yağımız, bugüne dek kullandıklarınızdan tamamen ayrı, farklı kokusu ve lezzetiyle hem bölgesinin hem Türkiye’nin tek örneği, Toroslar’ın zeytinyağıdır.

Zeytinyağı tadımcılığında 3 temel unsur vardır: Meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Erken hasat edilen, organik zeytinlerimizden ürettiğimiz soğuk sıkım zeytinyağımız yoğun meyvemsi tada, harika bir aromaya sahiptir ve acılığı - yakıcılığı yüksektir. Yüksek polifenollü zeytinyağlarımızın üretiminde en büyük etkenlerinden birisi de, çiftliğimiz  zeytinlerinin elle toplanıyor oluşu ve bulunduğumuz az bulunan yüksek rakımdır (ortalama 600 mt)

Yüksek Rakım Nedir?

Bir Akdeniz meyvesi olan zeytinin yüksek rakımlarda daha besin değeri yüksek ve uzun ömürlü yağ verdiği Jerash Üniversitesi araştırmaları sonucu bilimsel olarak yayınlandığı gibi halkımız tarafından da çok bilinen bir gerçektir.

Halil Efendi Çiftligimizin zeytinlikleri yüksek rakımda olup, 445 ve 735 metrededirler.

Erken Hasat, Soğuk Sıkım Zeytinyağı nedir?

Erken hasat zeytinyağı, henüz yeşil, kararmamış haldeki, asit ve oksidasyon oranı düşük zeytinlerden üretilir. Olgun hasat zeytinine göre daha az ama daha kaliteli yağ elde edilir. Tadı meyvemsi, aroması baskın ve kokusu tazedir. Bolca klorofil içerdiği için ışık görmemesi şartıyla elde edilen yağ daha uzun süre dayanır. Antioksidan özelliği en üst seviyededir. Erken hasat zeytinyağı soğuk sıkım (27 derece altında) yapılmalıdır. Böylelikle daha az ama daha sağlıklı ve kaliteli zeytinyağı elde edilir. Çiftliğimizin erken hasat, soğuk sıkım, organik sertifikalı zeytinyağı, yemek yapmayı seven ve sağlıklı beslenmek isteyen sevdikleriniz için en güzel hediyedir.


‘Naturel’ ve ‘Naturel Sızma’ zeytinyağı nedir?

Natural
zeytinyağımız sıkımdan sonra yaklaşık 1 ay dinlendirilir. Dilendikten sonra çöken kalın posasından ayrılıp kalanı şişelenir veya tenekelenir. Bu yağımızda az miktarda posa vardır.

Natural Sızma ise, yağ sıkıldıktan sonra pamuk filtrelerden süzdürülür ve sıfır posa kalır. Bu işlem sonu şişelenir veya tenekelenir.


ZEYTİNYAĞI Eğer zeytinimiz hakkında biraz bilgi sahibi olduysanız, zeytinyağımız konusunda da bir fikriniz oluşmuştur.Ve eğer bizi de biraz tanıdıysanız, burada da size faydadan değil, hepimizin aradığı doğallığı  ve kaliteyi nasıl elde ettiğimizden bahsedeceğiz. Öncelikle belirtmek isteriz ki, çiftliğimizde tonlarca ürün elde edebileceğimiz, uçsuz bucaksız bir zeytinlik bulunmamaktadır.Ancak, büyük piyasa koşullarına göre bir dezavantaj olan bu durumun, bizim için çok önemli avantajları vardır. Çünkü böylelikle zeytin ağaçlarımız daha yakından ilgi görür ve üretim sürecinin büyük bölümü, makineler yerine bizim elimizden geçer. Miktar bakımından az olduğu için elle toplanabilen zeytinlerimiz, yine aynı nedenle bekletilmeden, kolaylıkla yağ çıkarma işlemine alınabilirler. Zamandan yaptığımız bu tasarrufla da, asitlenmenin önüne geçerek, her zaman yüksek kalitede zeytinyağı elde ederiz. Kalite için zaten yapılması gereken tüm bu işlemler bir kenara bırakıldığında, insan elinin yapabileceğinin ötesindeki farkımızı da önemle belirtmek isteriz. Yağımız, bugüne dek kullandıklarınızın dışında, farklı kokusu ve lezzetiyle hem bölgesinin hem Türkiye’nin tek örneği, Toroslar’ın zeytinyağıdır. Artık, yağımız hakkında fikrin yanında bilgi sahibi de olduğunuza göre, sizi bir de alışkanlık sahibi olmaya davet ediyoruz…

Lezzet olarak…

Naturel zeytinyağımız lezzet olarak zeytinin tadını ve aromasını daha çok verir. Özellikle salata gibi çiğ ortamlarda kullanılması tavsiye edilir. Ancak 1 yıldan fazla beklerse içindeki posadan dolayı asit oranı yavaş yavaş artmaya başlar.

Buna karşılık Naturel Sızma zeytinyağımız, zeytinyağının geleneksel düşmanı hava ve ışık ile temas etmediği sürece 5 yıl beklese dahi hiçbir özelliği değişmez.

Dolayısı ile, Naturel yağımızı özellikle salata gibi çiğ yediğiniz yemeklerde lezzeti daha çok alabilmeniz için, Naturel Sızma yağımızı da uzun sureli kullanım için tavsiye ediyoruz. Her ikisinin de asit, polifenol gibi teknik özellikleri zaten aynıdır.

KOTENNA Yöremizden ilk olarak M.Ö.1250 yıllarına ait Hitit kaynaklarında bahsedilmektedir.İlk yerleşenlerimiz Kafkasya kökenli Luwiler olup, Antalyadan doğuya ve kuzeye Toroslar üzerine yayılmış Pamfilya Devletini kurdular. Pamfilyanın sadece üç şehri vardı ve bunlardan biri de bugünkü bizim köyümüz idi. Bu şehir o zaman Kotenna olarak adlandırıldı ve Efesteki Konsüller toplantısında M.S. 431de temsil edilmişti.Önce bölgeyi M.Ö.400lerde Persler istila etmiştir. Daha sonra , Büyük İskender Kotennaya M.Ö.329 yılında gelmiştir.Sonra Roma, sonra Selçuklular, en sonra da Osmanlılar yöreyi yönetimlerine almışlardır. Köyümüz; antik Melas, şimdiki adı ile Manavgat Irmağı üst kısmındadır. Tarih boyunca neden bu kadar popüler olduk ? Cevap : Eşsiz bir doğa, dost insanlar, meşhur üzüm ve şarap ve son olarak da meşhur zeytin ve zeytin yağımız. Doğa ve insanımız hala bizimle. Bizde zeytin ve zeytin yağımızı yeniden hayata döndürdük. Gururluyuz. Afiyet olsun efendim.