Dyt. Gökçe Orakcı’dan Bezelyeli Kinoa ve Havuçlu Mercimek Salatası Tarifi
Bezelyeli Kinoa Salatası Tarifi
Malzemeler:
· 1 su bardağı kinoa
· 1 su bardağı bezelye
· 1 tatlı kaşığı tuz
· 1 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1/2 demet fesleğen
· 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
· 1-2 yaprak taze nane
Nasıl Yapılır?
2 su bardağı su ve tuzu bir tencereye aktarın, kinoaları da ekleyip güzelce haşlayın. Ayrı bir tencerede de bezelyeleri haşlanmaya bırakın. Hepsi haşlanınca oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Ilıyan bezelye ve kinoaları salata kasesine aktarıp içine ince ince kıydığınız fesleğenleri ekleyin. Ayrı bir kasede nar ekşisiyle zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerinde gezdirin ve son bir kez karıştırın.
Havuçlu Mercimek Salatası Tarifi
Malzemeler:
· 1,5 su bardağı yeşil mercimek
· 2 adet büyük boy havuç
· 1 adet orta boy kırmızı soğan
· 1/2 demet maydanoz
· 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
· 1/2 çay kaşığı kimyon
· 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
· 2 çay kaşığı balzamik sirke
· 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
İçindeki proteinle tıka basa doyuran, lezzetiyle “Ben et yemeden doymam.” diyenleri bile mutlu edecek bir salata.
Nasıl Yapılır?
Mercimekleri haşlayıp fazla sularını süzdürün, oda sıcaklığında ılıtın. Havuçların ve soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Ilıyan mercimeklerin içine önce tuz ve baharatları, ardından da küp küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. Sos malzemelerini de ayrı bir kapta güzelce karıştırıp mercimek salatasının üzerinde gezdirin.