Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Sonbahar ve kış aylarının sevilen meyvesi mandalina, C vitamini deposu olmakla birlikte birçok hastalığa da şifa oluyor. Uzmanlar mandalinanın bağışıklığı güçlendirdiğini ve günlük beslenme planımızda mutlaka olması gerektiğini vurguluyor. Birçok ciddi rahatsızlığa da iyi gelen bu mucize meyvenin faydalarını uzmanlar şöyle sıralıyor:

1-İltihapları önler: Beden sağlığı için gerekli doğal vitaminleri içerir. C vitamini zengini mandalina antioksidan etkisiyle iltihapları da önler.

2-Küçük yaralara merhem: küçük kazalarda oluşan minik kesiklerin iyileşmesi süresini hızlandırır.

3-Demir dostu: Yiyeceklerdeki demiri emerek vücuda faydalı hale getirir.

4-Kolesterol ile savaşır: Mandalina bağırsakta kolesterol emilimini sınırlandıran pektin ve hemi-selüloz gibi liflerden oluşur. Kolesterolü dengede tutar.

5-Uykusuzluk sorunlarına iyi gelir: Akşam yemeklerinden sonra yenen mandalina sinirleri gevşetir, rahat uyumanızı sağlar.

6-Kronik hastalıkları önler: Birçok meyvede olduğu gibi mandalina da vücudun kalp-damar hastalıklarına karşı direncini artırır. Kansere karşı korur.

7-Cilt için yararlıdır: A vitamini kaynağı mandalina sivilce gibi cilt hastalıklarına ilaç gibi gelir. Yaşlanmanın belirtileri, ortadan kaldıran bu meyve kolajen yapımını artırırk pürüzsüz br cildi sahip olmanızı sağlar.

8-Saçları uzatır: Mandalina saçların hızlı uzamasında etkilidir. Ayrıca saç beyazlamasını da yavaşlatır.