Gorgonzola Peynirli Kremalı Cevizli Gnocchi
Malzemeler
- 1 kilo patates
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
Gorgonzola Peynirli Sos
- 150 ml krema
- 50 gram gorgonzola peyniri
- 3 yemek kaşığı ceviz(dövülmüş)
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 50 gram parmesan rende
- 1 tatlı kaşığı maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 tutam taze çekilmiş karabiber
Tarif
- Gnocchi ‘yi hazırlamak için,patatesleri bol suda haşlayın.
- Haşladığınız patatesleri soyup ılınmasını bekleyin ve püre yapın.
- Unu,yumurtayı,muskatı ve parmesan peynirini patates püresine ekleyerek hamur haline gelene kadar yoğurun.
- Hamurdan parçalar kopartarak yaklaşık 2-2,5 santim kalınlığında rulolar yapın.
- Tepsiye alıp stretch folyo ile kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamur rulolarını dilimleyin ve elinizde yuvarlayın.
- Daha sonra çatalla bastırarak üzerinde hafif tırtıklar oluşturun.
- Büyük bir tencerede suyu kaynatın ve gnocchileri içine atın.
- Gnocchiler suyun yüzeyine çıktıklarında süzgeçle alın ve servis tabağına koyun.
- Gorgonzola sos için,ufak bir sos kabında kremayı,gorgonzola peynirini ve parmesanı karıştırarak kısık ateşte eritin.
- Ocaktan alın ve içine doğranmış cevizi,limon suyunu,tuzu ve karabiberi ekleyip gnocchilerin üzerine dökün.
- Maydanoz yaprakları ve ekstra ceviz ile süsleyin.
- Sıcak servis yapın.
tuzubiberi.com