Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Ürün Açıklaması

Sirkelerimizi sadece mevsiminde taze toplanmış ve zirai ilaç kullanılmadan yetiştirilmiş çiftliğimizin organik elmalarından, geleneksel tarifemize bağlı kalarak doğal fermantasyon yöntemiyle hazırlamaktayız.

Sadece organik meyvelerimiz ve içme suyu ile elden edilen yıllanmış sirkelerimizin üretim sürecinde sirkenin içine herhangi bir katkı maddesi, asit, koruyucu eklemiyoruz.

Sirke, yıllandıkça işlevi beslenme ya da çeşni unsuru olmaktan sağlık amaçlı kullanıma doğru kayar, yıllanmış sirkeyi diğerlerinden ayıran bir diğer özelliği ise lezzetidir.  Daha kaliteli ve lezzetli bir sonuç almak isteyen gurmeler genellikle yıllanmış sirkeleri tercih ederler.

 

Fermente Sirke Nedir?

İçeriğindeki tortu, renk değişimleri yanında sirke anası denilen şeffaf tabakanın varlığı doğal fermantasyonun hala devam ettiğini ve sirkenizin canlılığını koruduğunu göstermektedir. Pastörize edilmediği için rengi, cam gibi berrak değil, bulanıktır. Şişenin dibinde tortusu birikir. Işıl işleme tabi tutulmadığı için fermantasyondan gelen kazanımları ve besin değerleri kaybolmaz. Uzmanlara göre meyve sirkesinin , özellikle de organik olup, pastorize ya da rafine edilmemiş halinin şifası çok yüksektir. (Burada bahsedilen sirke, cam şişede saklanan, berrak olmayan, pastorize edilmemiş ve organik meyvalardan üretilen sirkedir. Piyasada marketlerde satılan, berrak ve rafine edilmiş sirkeler için geçerli değildir!)

Sirke filtrelendiğinde, anayı ve herhangi bir tortuyu gidererek geride berrak bir sirke bırakır. Filtrelemek sirkenin pek çok sağlık yararından uzaklaşması anlamına gelir.