Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Şifalı Pekmez

Net (+/-) 350 gr.
14.00 TL

Stokta

Ürün Açıklaması

Anadolu’da “Harnup” olarak bilinen keçiboynuzu bitkisi, geçmişi oldukça eskilere dayanan bitkilerdendir. Esasen Güney Anadolu, Fas, Tunus, Cezayir, İspanya, Suriye, Kıbrıs, Filistin, Libya ve Yunanistan da yetiştirilen keçiboynuzu Türkiye’nin sıcak bölgelerinden olan Antalya, Mersin, Silifke, Datça yakınlarında da doğal olarak bulunmaktadır.

Keçiboynuzu pekmezi diğer pekmezlerle kıyaslandığında, besin ve kalori yönünden oldukça zengindir. Besleyici olduğu kadar içerdiği doğal şekerler, mineraller (Magnezyum, potasyum, fosfor, demir, bakır, çinko, kalsiyum ve mangan ) ve vitaminler (A, B, B2, B3, D)  yönünden oldukça zengindir.

Bazı araştırmalara, uzmanlara ve halk inançlarına göre keçiboynuzu (harnup) pekmezinin insan sağlığına faydaları;

-Keçiboynuzu pekmezi akciğer dostudur.

-Kalbe faydalıdır, ani kalp çarpıntısını engeller.

- Öksürüğün kesilmesini ve balgamın sökülmesine yardımcı olur.

-Fosfor ve kalsiyum açısından zengin olduğu için kemik erimesi hastalığına yakalanan kişilerin özellikle tüketmesi gereklidir.

-Doping ilacının verdiği etkiyi birebir verir.

-Sperm kalitesini ve sayısını arttırır, doğurganlığı yükseltir.

-Guatr hastalarında etkilidir.

-Kansızlığa birebir çözümdür.

-Kabızlığın ve ishalin çözümüdür.

-Vücuttaki zararlı bakterileri öldürür.

 

Önemli Uyarı:

Pekmez tüketimi birçoğumuzun aklına kışın gelse de aslında onu dört mevsim tüketmemiz gerekiyor. Pekmez tüketiminde aşırı kaçmamak gerekir. Günde iki çay kaşığı kafidir. Ayrıca; şeker hastalarının tüketimi için uygun bir besin değildir. Kilo sorunu olanlarında pekmez tüketirken ölçüyü oldukça az tutmaları gerekmektedir. Kronik ve ciddi bir rahatsızlığınız ya da farklı gıdalara karşı alerjik reaksiyonlar gösteren hassas bir bünyeniz varsa doktorunuza danışmadan pekmez de dahil olmak üzere hiçbir gıdayı tedavi amaçlı kullanmayın, sağlığınızı riske atmayın.