Ürün Açıklaması
Toros Yaylaları Yaban Eriği İle Yapılmış Yerel Tarhana.
Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi ve şifa kaynağı olan tarhana çorbasını birde yöremize özgü tadıyla deneyin.
Vitamin ve mineraller yönünden oldukça zengin olan tarhanamız sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.
Sofralarınıza tadınız ve huzurunuz hiç eksik olmasın.
Ekşi Tarhanamızın İçinde Olan Malzemeler
Ekşi yaban eriği
Buğday Yarması
Domates Salçası
Biber Salçası
Tuz
Ekşi Tarhanamızı Pişirme Tarifi (5-6 Kişilik)
1 su bardağı tarhana, 5 su bardağı kadar haşladığınız kemikli et suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırılarak (Kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanabilirsiniz.) önce kısık ateşte sonra orta ateşte 20/25 dk. kadar pişirin.
Çorbanıza isteğinize göre parça et, nane, karabiber ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Ekşi Tarhanamızın Yöremize Özel Pişirme Tarifi ( 3-4 Kişilik)
1 su bardağı tarhana
250 gr. Kemikli parça et
250 gr. Şeker pancarı (küçük küçük parçalar halinde kesin)
4 diş sarımsak
2 adet biber (küçük parçalar halinde kesin)
İsteğe göre tuz
3 su bardağı soğuk su
Bütün malzemeleri bir tencerinin içine koyun ve pişirmeye başlayın.
Dibi tutmayacak şekilde arada bir devamlı karıştırın.
Bütün malzemeler birbirleri ile özleşene kadar pişirilecek. Pişirken su yetmezse ilave edin.
Afiyet olsun!