Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Andız Pekmezi

Geleneksel Yöntemlerle

Çok Yakında
Net (+/-) 350 gr

Stokta Yok
Adet / KG

Ürün Açıklaması

Halil Efendi Çiftliği’mizin bulunduğu Toros Dağlarında ve Doğu Akdeniz Bölgesi'nde sıkça rastlanan andız ağacından elde edilen kozalaklardan, geleneksel yöntemler ile yapılan andız pekmezi diğer pekmezlere göre farklı tadı ile dikkat çekiyor. Andız ağacının meyvelerinden elde ettiğimiz bu pekmezimiz sağlığı doğal yöntemler ile arayanlar için eşsiz bir ürün. Doğada kendiliğinden yetişen andız bitkisinin meyvelerini topladık ve HMF oluşumuna izin vermeden en uygun ısıda andız pekmezimizi hazırladık.

Andız pekmezi, ülkemizde en çok Akdeniz Bölgesi'nde görülen bir çam türü olan andız isimli bitkinin kozalaklarından elde edilmektedir. Ekim-kasım aylarında olgunlaşan andız kozalakları, ortalama bir kabuklu fındık büyüklüğünde oluyor ve bu kozalaklar, esansiyel yağlar bakımından zengin olması nedeniyle çokça rağbet görüyor.

Andız pekmezimizin farkını hem tadından hem sağlığınıza katkılarından anlayacaksınız.

Bazı araştırmalara, uzmanlara ve halk inançlarına göre andız pekmezinin insan sağlığına faydaları;

- Andız pekmezi, güçlü antioksidan özelliğiyle düzenli olarak tüketildiğinde vücuttan toksinlerin, yani yabancı ve zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlıyor. Bu da vücudumuza giren ve hasta olmamıza neden olan mikroplardan kurtulmamızı sağlıyor. Kısacası andız pekmezi doğal bir hastalık savar olarak iş görüyor.

- Kanın temizlenmesine yardımcı oluyor

- Kanın temizlenmesini sağladığı için kalp ve damar rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltıyor

- Öksürüğün kesilmesini ve balgamın sökülmesini sağlıyor

- Ağızda oluşan aft ve yaraların hızla iyileşmesine destek oluyor

- Dalağın ve karaciğerin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor

- İdrar yolu enfeksiyonlarının daha hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor

- Bağırsakların sağlıklı bir şekilde işlemesine destek oluyor

- Vücudun ödem toplamasını engelleyerek şişkinliklerin oluşumunu önlüyor

Andız pekmezi üretimi zor olan ve bu nedenle de az miktarlarda üretilen bir pekmezdir. Bu nedenlerden dolayı, andız pekmezi alırken iyi bir araştırma yapılmalı ve en kaliteli, gerçek andız pekmezi temin edilmeye çalışılmalıdır.

Önemli Uyarı:

Pekmez tüketimi birçoğumuzun aklına kışın gelse de aslında onu dört mevsim tüketmemiz gerekiyor. Andız pekmezi ağır bir pekmez olduğundan tüketiminde aşırıya  kaçmamak gerekir. Günde iki çay kaşığı dahi kafidir. Ayrıca; şeker hastalarının tüketimi için uygun bir besin değildir. Kilo sorunu olanlarında andız pekmezini kullanırken ölçüyü oldukça az tutmaları gerekmektedir. Kronik ve ciddi bir rahatsızlığınız ya da farklı gıdalara karşı alerjik reaksiyonlar gösteren hassas bir bünyeniz varsa doktorunuza danışmadan pekmez de dahil olmak üzere hiçbir gıdayı tedavi amaçlı kullanmayın, sağlığınızı riske atmayın.