Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Doğa da birçok şifalı bitki bulunmakta ve bu bitkiler sayesinde de bitkisel çaylar içerek vücut direncimizi arttırabiliyoruz. Peki ,bitkisel çay hazırlarken nelere dikkat etmeliyiz?

Bitkisel çay hazırlarken ilk dikkat edeceğimiz şey sudur. Taze kaynamış ve klorsuz su ile bitkisel karışımımızı buluşturmalıyız. Su kaynadıktan sonra suyu dinlendirmeliyiz ve ardından karışımı eklemeliyiz. Tüm bunları porselen bir demlikte yapmanızda fayda vardır. Karışıma su eklerken dikkat edilmesi gereken ise bir tatlı kaşığı kuru veya taze ot için dörtte bir litre su kullanmanız gerekmektedir. Ardından 2 ila 5 dakika aralığında demlenme süresini bekleyiniz.

Eğer yeni bir tat, yeni bir karışım önerisi istiyorsanız o zaman size tavsiyemiz Halil Efendi Çiftliğinin temiz havasında yetişmiş şifalı otların karışımı olan 4 mevsim çayı ile her mevsim canlı ve iyi hissedin. İçerisinde ıhlamur, karanfil, tarçın, kakule, limon kabuğu, kuşburnu, nar çiçeği, gül yaprağı ve zeytin yaprağı vardır. Bu özel karışım ile yani 4 mevsim çayı ile şifa bulun.