Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Ürün Açıklaması

Yalova yöresinden çok özel bir tat; Saf Kestane Balı

Tatlı, hafif buruk ve acımsı tatları bir arada bulunduran farklı bir aroması vardır ve yenildiğinde kestane tadı yoğun bir şekilde hissedilir. Bunun sebebi işçi arıların yalnızca kestane çiçeklerinden nektar toplamasından kaynaklanmaktadır.

Farklı aroma ve lezzete sahip kestane balı Türkiye’de yetişen en özel çiçek ballarından biridir. Kestane balı, faydası ve besin değeri açısından diğer bal çeşitlerinden oldukça farklı ve önemli bir yere sahiptir. İşçi arılar kestane balı yapımında sadece kestane ağaçlarından topladıkları nektarı kullanırlar başka bir bitkinin nektarını karıştırmamaya özen gösterirler. Ekstra zengin bir yapıya sahip olması kestane balının faydasını artırmaktadır.  Kestane balı diğer çiçek ballarına göre 2 kat daha fazla demir (Fe) ve 4 kat fazla kalsiyum (Ca) mineralleri içerir.  İçerdiği B ve C vitaminleri ile vitamin değeri en yüksek ballardandır. Ekstra zengin bir yapıya sahip olması kestane balının faydasını artırmaktadır. Yoğun kıvamlı ve diğer ballara göre daha ağır akışkanlı bir bal olmasından dolayı viskozite değeri yüksektir. pH değeri diğer çiçek ballarına göre yüksektir.

Gerçek bal olduğundan balınız kristalize olabilir.

Kestane balı diğer ballar ile kıyaslandığında; 2 kat daha fazla demir (Fe) ve 4 kat fazla kalsiyum (Ca) mineralleri içerir.  İçerdiği B ve C vitaminleri ile vitamin değeri en yüksek baldır. Bu nedenler bir kaşığı diğer balların 3-4 kaşık tüketimine eş değerdir. Günlük 2 kaşığın üstünde tüketildiği takdirde bal tutulması denen hadise ile karşılaşılabilinir.

1 yaşından küçük çocukların diğer ballar gibi kestane balının yedirilmesi kesinlikle önerilmez.

Şeker hastaları, şeker hastalığı riski taşıyanlar, insülün direnci yaşayanlar, gestasyonel diyabet (gebelik şekeri) olanlar, kan şekeri düzeninde sıkıntı yaşayanlar kestane balı tüketimini bir uzamana danışarak yapmalıdırlar.