Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği Tarifi

Çocuklarınıza ve semiz otunu sevmeyenlere sevdirecek bir lezzetin tarifi

 

Malzemeler;

-      Yarım kilo semizotu

-      1 baş soğan

-      2 adet domates

-      1 çay bardağı bulgur

-      Zeytinyağı

 

Yapılışı:

  • Semizotlarını güzelce temizleyin ve sirkeli suda yıkayın.
  • (Kökleri varsa onları atın, kalın gövdeleri de ayırın, ince saplar kalabilir.)
  • Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında hafifçe kavurun
  • Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın ve kavrulan sağana ekleyin
  • Domatesler sularını çekince semizotlarını ilave edin
  • Kapağını kapatın ve semizotlarının sararmasını bekleyin
  • Normalde semizotu çok sulanır, sadece kendi suyu ile de pişirebilirsiniz
  • Suyu çekilince biraz su ilave edin ve pirinçleri de ekleyin
  • İsteğe göre tuzunu da ekleyip pirinçler şişene kadar kısık ateşte kaynatın
  • Ilık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

 

Vitamin ve mineral zengini

Semizotu; A, B1, B2, B6, C, E, niasin, nikotinik asit, beta karoten, riboflavin, folat gibi vitaminlerden ve özellikle K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn ve Mn minerallerinden zengin olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye fayda sağlıyor.

  

Semizotu kalorisi

Semizotu diyetlerin vazgeçilmezi olabilir. Zira 100 gramı sadece 32 kalori. Düşük kalori ve düşük glisemik indeksi ile kan şekerinin dengelenmesini sağlayan semizotu, formda kalmaya yardımcı oluyor.