Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Zeytinyağı sofralarımızda kullanılan en faydalı besinlerden olduğu gibi aynı zamanda çok eski zanlardan beri güzellik için de kullanılan temel besinlerden birisidir.

Zeytinyağı kullanılarak yüz güzelliği için oldukça iyi sonuçlar alınabilir.

1. Biraz sirke ve biraz da su zeytinyağına eklenerek karıştırılır. Zeytinyağı miktarı sirke ve su toplamı kadar olmalıdır. Bu cildin yumuşamasına ve parlaklığına yardım edecek bir gece kremi etkisi gösterecektir.

2. Hazırlanan bu karışım yüzün ihtiyaç duyduğu nemi almasına yardımcı olacaktır. Avuç içine az bir miktar şeker koyulur. Şeker zeytinyağı sürülmüş yüze ovularak yedirilir.

3. Sonrasında yüzdeki şeker tanecikleri gidene kadar yüz yıkanır. Bu uygulama ölü cilt hücrelerini atarak cildin yenilenmesini sağlayacaktır. Ayrıca cilt sağlıklı ve parlak görünecektir.

4. Dudaklardaki çatlamayı önlemek veya hafifletmek için dudaklara biraz zeytinyağı sürerek ovmak yardımcı olacaktır.

5. Yüzdeki ince çizgiler, kırışıklıklar ve kuru noktalara zeytinyağı ile masaj yapmak görünümlerini iyileştirmeye ve nem sağlamaya yardımcı olur.

6. Alternatif olarak portakal veya limon kabuğu rendelenir. Rendelenen kabuk zeytinyağı ile karıştırılarak karışım elde edilir. Bu karışım yüze ovma yapar şekilde sürülür. Sonrasında yüz bol su ( su sıcak olmamalı ) ile yıkanarak durulanır. Bu uygulama yüzü nemlendireceği gibi temizleyici görevi de görür.

 

kadinlikbilinci.com