Yabani Sarımsaklı, Körili Bulgur Pilavı
Malzemeler (4 kişilik)
1 su bardağı bardağı şehriyeli veya sade bulgur
8-10 dal yabani sarımsak
1 çay kaşığı öri
Zümrüt Damlası Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Yabani sarımsakları 2-3 cm uzunluğunda doğrayın.
Pilav yapacağınız tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup yabani sarımsakları kavurun.
1 su bardağı bulguru ekleyip, bulgurla yabani sarımsakları bir süre birlikte kavurmaya devam edin.
2 su bardağı soğuk suyu bulgurun üstüne çektikten sonra ocağı kısık ateşe alın.
1 çay kaşığı köri ve 2 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
Pilavı kısık ateşte pişirin. Pilav suyunu çekince beş dakika kadar dinlendirip servis edin.
Seveceğinizi umuyorum.
Afiyet olsun…
yemekdeyemek.net