Sarımsaklı Ekmek
Malzemeler:
2 diş sarımsak
1 dal biberiye
½ kuru baget ekmek
1 adet kurutulmuş acı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1,5 çorba kaşığı Zümrüt Damlası Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Havana 2 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip iyice dövün. 1 tatlı kaşığı karabiberi de ekleyin ve ardından 1 dal biberiyeyi dalından sıyırarak ilave edin. 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı da ekleyerek havanda tüm malzemeleri karıştırın. Biberiyeleri kesmek yerine ezmek aromasının daha iyi geçmesini sağlıyor.
Acı tat sevenler için de 1 adet kurutulmuş acı biberi ince ince doğrayıp karışıma ilave edin. Yarım bageti ortadan ikiye bölün ve hazırladığınız sostan sürün. 200 derecelik fırında, 6-7 dakika da nefis sarmısaklı ekmekleriniz hazır.
Afiyet olsun…
refikaninmutfagi.com