Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Rokforlu Cevizli Ravioli Tarifi

Malzemeler (6 Kişilik)

Hamuru için:

3 su bardağı un
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Harç için:

2 su bardağı kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı krema
2 su bardağı krem peynir
1 su bardağı rokfor peyniri
2 diş kıyılmış sarmısak
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiber
Hamurun kenarları için:
2 adet yumurtanın akı
Haşlamak için:
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz

Sos için:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı krema
125 gram rokfor peyniri
Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Üzerine:
Rendelenmiş parmesan peyniri

Rokforlu Cevizli Ravioli Yapılışı

Hamuru için, un, yumurta, zeytinyağı ve tuzu 1-2 dakika mikserde karıştırın. Daha sonra iki parçaya ayırın. Parçalardan birini unlanmış tezgahta elinizin ayasını kullanarak 10 dakika iyice yoğurun. Diğer hamur parçasına da aynı işlemi uygulayın. İki parça hamuru birleştirin. 1-2 dakika yoğurduktan sonra top haline getirin. Hamurun nemini koruması için üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Kartpostal inceliğine gelene dek merdaneyle açın. Açarken ara ara hamuru ve tezgahı unlayın. Hamuru tezgahın kenarından sallandırıp, düşmemesi için ucuna merdane yerleştirin ve 5-6 dakika bu şekilde kurutun. Harcı hazırlamak için tüm harç malzemesini iyice karıştırın. Kuruttuğunuz hamuru 20 cm eninde şeritler halinde kesin. Kestiğiniz şeritlerin yarısına, belirli aralıklarla cevizli harç yerleştirin. Diğer yarısını cevizli harcın üzerini örtecek şekilde kapatın. Hamur keseceği ile büyük kareler kesin. Kat yerlerinin açılmaması için yumurta akı sürün. Hazırladığınız raviolinin üzerine alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Haşlamak için su, sıvıyağ ve tuzu kaynatın. Ravioliyi suya atıp 8-10 dakika haşlamaya bırakın. Sosu hazırlamak için, derin bir tencerede tereyağı ile kremayı eritin. Rokfor peynirini ilave edip karıştırın. Üzerine parmesan peynirini ekleyin. Haşlanan ravioliyi süzüp kaynayan sos tenceresine atın. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Servis tabaklarına aldığınız raviolinin üzerine parmesan peyniri serpip servis yapın..

 sofra.com.tr

Tulum peynirli ve cevizli ravioli

Malzemeler : 4 kişi için

Makarna hamuru :

– 300 gr un

– 3 orta boy yumurta

– 3 yemek kaşığı zeytinyağı

– 1 tatlı kaşığı tuz

İç Dolgu Malzemesi :

– 1 su bardağı tulum peyniri

– 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

– yumurta akı

Sos İçin :

– Tereyağı

– Taze adaçayı


Tulum Peynirli Cevizli Ravioli Yapılışı

Makarna hamuru için unu mermer tezgaha dökün, ortasını elinizle havuz şeklinde açın. Ortasına yumurtaları kırın, tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Ortadaki malzemeleri elinizin parmaklarıyla karıştırın, yavaş yavaş kenarlardan unları alarak hamuru yağmaya başlayın. Sonunda tüm un ve malzemeler birbirine karışıp ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamuru avuç içinizle bastırarak 10 dk kadar yoğurun. Streç film ile sarıp 30 dk dinlendirin. Hamur yapma aşamasını dilerseniz hamur yoğurma makinasında yapabilirsiniz.

Dolgu malzemesi için tulum peyniri ile cevizi ezerek karıştırın.

Dinlenmiş hamurunu iki parçaya bölün. Her bir bezeyi unlanmış zeminde üstü de unlayarak merdane ile 1-2 mm kalınlığa gelene kadar açın. Açılmış hamurlardan birinin üzerine aralıklarla top top peynirli içten yerleştirin.  Peynirlerin etrafından hamura fırça ile yumurta akı sürün. Açtığınız diğer hamuru peynirli hamurun üzerine yayın. Dolguların etrafından bastırarak hamuru birbirine yapıştırın. Uygun bir yuvarlak kalıp ile her bir dolguyu ortalayarak kesin.  (Çıkan fazla hamurları ince ince doğrayıp erişte olarak kullanabilirsiniz. Hafifçe unlayıp bir tepsiye yayın ve kuruması için havadar bir yerde bekletin. )

Derin bir tencerede bol su kaynatın. Kaynadıktan sonra içine bol tuz atın. Hazırladığınız raviolileri kaynayan suya atın. Taze makarnaları bir kaç dakika pişirin. Zaten 5 dk fazlasıyla yetecektir taze makarnaların pişmesine. Pişen makarnaları süzün. Büyük bir tavaya tereyağını alın ve kızdırın. İçine adaçayı yapraklarını atın, kokusu yağa geçene kadar kızartın. Raviolileri tavaya ekleyin, tavayı sallayarak hepsinin yağa bulanmasını sağlayın. Bir dakika kadar yağla lezzetlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Servis tabağında üzerine  kıyılmış taze adaçayı ve taze çekilmiş bol karabiber ile sunabilirsiniz. Ben üstüne ilave peynir koymadım ama dilerseniz biraz parmesan rendesi ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

hanemdepisenler.com