Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Sağlığın, güzelliğin ve hatta mutluluğun sırrı doğada… Bitkiler, uzmanların yönlendirmesi doğrultusunda kullanıldıklarında toksin atımından depresyon tedavisine her konuda en önemli yardımcılarımız.

Detoks Nedir?

  • Yenilmesi tavsiye edilen gıdalar organik ya da doğal sebze meyveler, kavrulmamış kuruyemiş, kuru meyveler ve bitki çayıdır. Yapılacak bir haftalık uygulama ile hem formunuzu hem de bağışıklık sisteminizi koruyabilir. Kaliteli yaşamak ve yaş almak için kozmik beden temizliği (detoks) yapmanızı tavsiye ederiz.
  • Kozmik beden temizliği dediğimiz ve yılda ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki kere yapılabilen bir uygulamadır. Ruhsal ve bedensel bir arınmadır. Tüm dinlerde olan bir arınma şeklidir.
  • Bağışıklık sistemini yüzde 80 oranında güçlendirebilen ve vücudunuzun bakımını, temizliğini yapabilen bu program dolunay zamanlarında bir hafta süre ile yapılan bir uygulamadır. Detoks süreci boyunca şeker, un, rafine tuz, et ve fast food gıdaların tüketilmesi yasaktır.

KOZMİK GENÇLİK İKSİRİ

MALZEMELER

  • 2 kase ıspanak (iyice yıkanarak çiğ olarak konur)
  • 2 salatalık
  • 1 kereviz
  • Maydanoz
  • 2 elma
  • 1 tutam ıhlamur
  • Yarım limon

Bu sebzeleri karıştırıp, suyunu çıkardıktan sonra günde 3-4 bardak tüketilir.

ŞİFASI

Rahatlatır, sabahları dinç kalkmayı sağlar. Ödem ve toksin atımına yardımcı olur.

KOZMİK SEBZE ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 adet soğan (A-B-C vitaminleri fosfor, iyot, kükürt)
  • 1 adet kereviz (A, B ve C vitaminleri )
  • 1 adet kabak (Fosfor, kalsiyum, sodyum, potasyum, A, B1, B2, B3 vitaminleri)
  • 1 adet patates (protein, B1, C vitamini ve potasyum )
  • 4 diş sarımsak (A, B ve C vitamin, iyot, kükürt)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (fosfor, azotlu maddeler ve F vitamini)
  • 2 adet defne yaprağı (yağ, şeker, nişasta, palmitin, linol asit )
  • 1 parça bütün zencefil (uçucu yağlar, fenol bileşikleri, nişasta, kalsiyum B ve C vitamini)
  • 1 adet havuç (B, C, D, E vitamini)
  • 5 adet taze fasulye (A vitamini, B1 ve potasyum)
  • 1 adet enginar (karbonhidrat, yağ, demir fosfor, kalsiyum, magnezyum, A, B1, B2, C vitamini)
  • 2 yemek kaşığı bezelye (protein, kalsiyum, fosfor, demir, A, B1, B2, C vitamini)
  • Biraz brokoli (bakır, demir, çinko, kalsiyum, magnezyum, B1, B2, B6, beta karoten)
  • Karabiber

Zeytinyağında sotelenen soğanın üzerine kare şeklinde doğranmış diğer sebzeler konulur. İsteğe göre mevsimsel diğer sebzelerden de eklenebilir. Sotelendikten sonra suyu ilave edilir. Yarı pişirme kıvamında tuzu ve baharatıyla servise sunulur.

ŞİFASI

İçindeki her sebzenin vücuda ayrı ayrı faydası olduğundan tüketilmesi çok faydalıdır.

KOZMİK KIŞ TÜRLÜSÜ

MALZEMELER

  • 6-7 parça karnabahar
  • 4 yemek kaş. zeytinyağı
  • 1 adet kereviz
  • 4 dal taze soğan
  • 1 parça zencefil
  • 2 adet defne yaprağı
  • 3 yemek kaş. domates
  • 100 gr. lahana
  • 2 adet pırasa
  • 2 adet soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 10 dal ıspanak
  • 2 adet havuç püresi
  • 2 adet patates
  1. Zeytinyağında soğan ve sarımsak sotelendikten sonra sırasıyla bütün malzemeler 5-6 tur sotelenir.
  2. Havuç, lahana, patates, kereviz, pırasa, ıspanak daha sonra domates ilave edilip baharatları katılır.
  3. 2 su bardağı et suyu ilave edildikten sonra 15-20 dakika pişirilip servise sunulur.

ŞİFASI

Tüm kış sebze olduğu için önemli bir mineral ve vitamin kaynağıdır. Besleyici yönü çok kuvvetlidir.

Not: İsteğe göre kuşbaşı et de katılabilir

detoksALKALİ DETOKS KÜRÜ

MALZEMELER

  • 2 orta boy portakal
  • 2 adet havuç
  • Yarım kırmızı pancar
  • 12 sap maydanoz
  • 6 sap ıspanak
  • 2 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 gr himalaya kristal kaya tuzu
  • 1 saşe (6 gr) Maranki nutri fiber lif

 

Öncelikle portakal, havuç, elma, maydanoz, ıspanak ve kırmızı pancarımızı katı meyve sıkacağında sıkıldıktan sonra bir büyük boy su bardağına (400 ml) alınır üzerine kaya tuzu, zeytinyağı ve fiber lif tozu eklenir ve iyice karıştırıldıktan sonra içilebilir. Kürümüz sabahları aç karna uygulanmalıdır. Kürümüze 21 gün devam edilmesini tavsiye ederiz.

Afiyet ve şifa ile…

KOZMİK DETOKS ÇAYI

MALZEMELER

  • 100 gr yeşilçay
  • 25 gr ıhlamur çiçeği
  • 50 gr kiraz sapı
  • 50 gr mısır püskülü
  • 100 gr hibiscüs
  • 30 gr sinameki
  • 15 gr karanfil
  • 50 gr tarçın kabuğu
  • 100 gr funda yaprağı
  • 25 gr ısırgan yaprağı
  • 50 gr mate yaprağı
  • 50 gr maydanoz tozu
  • 50 gr civanperçemi

Yukarıda yazılan bitkiler belirtilen gramajlarına uygun şekilde harmanlanır. Günde 3 ile 5 bardak arasında içilir.

1 su bardağı kadar detoks çayı için 200 ml sıcak suya 1 tutam kadar harmanlanmış bitkilerimizden oluşan karışımdan eklenir. 5 dakika demlenir ve içilir.

FORMDA KALMAK İÇİN

Formunuzu korumak için doğru karışımları yaparak beslenmeniz yeterli

MALZEMELER

  • 5 adet dereotu
  • 6 dal nane
  • 4 adet roka
  • 6 dal tere
  • 8 adet maydanoz
  • 2 dal fesleğen
  • 3 dal reyhan
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 2 adet kivi
  • 1 litre su
  • 150 gram bal

Kivi, portakal, limon kabukları soyulup ikiye bölünür.

Yeşilliklerle beraber bir litre suyun içerisine atılıp 4 dakika kaynatılır.

15 dakika demlendikten sonra, ezerek süzülüp içilir.

Not: Spor yapanların sabahları aç karnına içmeleri tavsiye edilir.

MAYDANOZ ÇORBASI

Mevsimi: Her mevsim pişirilebilecek bir çorbadır.

detoks5 2

MALZEMELER

  • 1 bağ maydanoz (Uçucu yağlar, apiin, B1, B2, C vitaminleri)
  • 6 diş sarımsak (A, B, ve bol miktarda C vitamini, iyot, kükürt)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Bol fosfor ve E vitamini)
  • 1,5 yemek kaşığı un (Nişasta, protein, enzim, karbonhidrat)
  • 1 su bardağı süt (Protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfor)
  • Toz beyaz biber (Uçucu yağ alkolit olan pipernigrum)
  • Kıvamı kadar tuz (NaCI)
  • Yarım toz zencefil (Uçucu yağlar, fenol bileşikleri, nişasta, kalsiyum, B ve C vitaminleri)
  • 3 su bardağı su (H2O)

Sarımsaklar zeytinyağında incecik doğranıp sotelendikten sonra üzerine un ilave edilip, pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyılan maydanozlar kavrulan unun üzerine eklenip sütü ve baharatı konulup karıştırılır. Su ilave edilip pişirilir.

ŞİFASI

Her gün düzenli olarak yenilen maydanoz, şişmanlamayı önler. Özellikle saplar kuvvetli bir idrar sökücüdür. Terleticidir. Vücutta biriken zehirli maddeleri boşaltır. Cilt güzelliği üzerine olumlu etkisi vardır.

KADINLARA ÖZEL

Erken menopoz şikayeti olanlar, adet ağrısı şikayetleri, kadın hastalıkları olanlar için hazırlanmış birbirinden eşsiz şifalı yemek ve kürler…

HUMUS ÇORBASI

Mevsimi: Her mevsim pişirilebilecek bir çorbadır.

MALZEMELER

  • 2 su bardağı nohut (Fosfor, potasyum, kalsiyum, demir, kükürt, B vitaminleri ve protein)
  • 1 çay bardağı tahin (Yağ, protein, esansiyel amino asitler)
  • 4 diş sarımsak (A, B ve bol miktarda C vitamini, iyot, kükürt)
  • 1 baş soğan (A, B, C vitaminleri, fosfor, iyot, kükürt)
  • 1 adet limon suyu (A, B1, B3, C vitaminleri, folik asit, sodyum, potasyum, magnezyum, demir, karbonhidrat)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (Fosfor, azotlu maddeler ve F vitamini)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (Kapsaisinoitler ve uçucu yağ )

2 su bardağı nohut bir gün önceden ıslatılır. 1 litre su ile pişirildikten sonra blender’la iyice ezilip içine tahin, limon suyu, sarımsak ve tuzunu ilave edilip 5 dakika daha kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağında kızdırılan kırmızı toz biber çorba servise sunulurken ilave edilir.

ŞİFASI

Beyinsel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Bağırsakları yumuşatarak, bol idrar söktürür. Östrojen hormonunu dengeleyici özelliği nedeniyle menopoz döneminde kullanılması tavsiye edilir.

İNCİR TATLISI

MALZEMELER

  • 1 adet kabuk tarçın
  • 12 adet bütün ceviz
  • 12 adet kuru incir
  • 500 gr su
  • 250 gr bal

500 gr su ve 250 gr bal kaynama noktasına geldiğinde, bir gece önceden ıslatılmış kuru incirler tarçınla birlikte içine atılır. 10 – 15 dakika kısık ateşte kaynatılıp çıkartılan incirler, soğuduktan sonra ikiye yarılıp, içine ceviz konularak servise sunulur.

ŞİFASI

Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedenin hücreleri yenilenir. İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. 100 gr kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17’si, demir ve magnezyumun yüzde 30’u fosforun yüzde 20’si, B1 vitamininin yüzde 5’i ve B2 vitamininin yüzde 4’ü alınmış olur. Kabızlık ve kalın bağırsak problemi olanlara önerilir.

hurriyet.com.tr