Nar ekşili soslu bulgur köftesi hazırlanışı
Derin bir kabın içine ince bulguru alın. üzerine yarım su bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatın. Bulgurlar şişip yumuşadıktan sonra üzerine unu ekleyip karıştırın. Yaklaşık 10 dakika sonra irmik, soğan, sarımsak ve salçayı ilave edip iyice yoğurun. Sırayla yumurta, limon suyu ve baharatları ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Elinizle misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Tencereye yeteri kadar su alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan suya köfteleri ilave edip pişirin. Köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımıyla tencereden çıkarıp servis tabağına alın. Sos için bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun ve tencereden çıkarın. üzerine domates püresini ilave edip 1-2 dakika pişirin. Nar ekşisi, tuz ve karabiberi ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra hazırladığınız köfteleri tencereye alın. 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis yapın.Nar ekşili soslu bulgur köftesi artık hazır, afiyet olsun.
lezzet.com.tr