Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Malzemeler:

1 orta boy mor lahananın yarısı

1 diş sarımsak

Tuz

2 yemek kaşığı Zümrüt Damlası Zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı sirke

İsteğe göre 1 yemek kaşığı kuru üzüm

Hazırlanışı:

Mor lahananın ilk bir iki yaprağını koparın (bunları çok sert olduğu için genellikle kullanmıyorum.

Lahanayı ovalayarak yıkayın ve kesme tahtasına alın.

Boyuna iki parçaya böldüğünüz lahanayı olabildiğince ince doğrayın.

Doğradığınız lahanayı derin bir kase içine alın, üzerine bir miktar tuz ilave ederek rengini verip yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun. (Tuzu damak tadınıza göre 1-2 çay kaşığı ekleyebilirisiniz.)

Yumuşayan lahanalara ezdiğiniz 1 diş sarımsağı, sirke, limon suyu,zeytinyağı ve sirkeyi ilave ederek karıştırın.

İsteğe göre kuru üzümleri ekleyin ve 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.

 

Afiyet olsun…

mutfaksirlari.com