Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

 Malzemeler:

Yarım Kg Patates
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı Zümrüt Damlası zeytinyağı
Taze veya kuru kekik
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Patatesleri folyo ile sarın.
200 derecelik fırında tahmini olarak 1 saat pişirin.
Patatesler piştiyse, patatesleri soyup derin bir kaba alın.
Süt, zeytinyağı (isterseniz tereyağı), kekik, karabiber ve dilediğiniz kadar tuz ekleyerek püre kıvamına gelene kadar ezin.
Ben kalıp ile şekil vererek servis ettim. Sunumu tamamen kendi zevkinize göre yapabilirsiniz.
Haşlanmış patatesten belirgin olarak bir farkı olmasa da ben patatesin bu halini daha çok sevdim.
Denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun…

yemekdeyemek.net