Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Malzemeler

4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı tepeli hindistan cevizi
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı

Kirazlı sos malzemesi

400 gr. kiraz
4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu

Arası için: Bayat kek kırıntısı veya bisküvi
(Bunlar olmasa da olur)

Nasıl yapılır?

  • Tencereye irmik, şeker, nişasta ve hindistan cevizini koyup, sütü ekleyin.
  • Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Kek kalıbına yarısını dökün. Üzerine bisküvi kırıkları veya kek kırıntıları dökün hafifçe kaşıkla bastırın.
  • Üzerine kalan muhallebiyi döküp yayın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.En az 4-5 saat dolapta bekletin.
  • Bekleme aşamasında kirazlı sosu pişirin. Bunun için:
  • Kirazın çekirdeklerini ayırın. İri parçalar kalacak şekilde robottan geçirin.
  • Üzerine şekeri ekleyip ocağa koyun. Kısık ateşte, ağzı kapalı olarak sulanana kadar bekleyin. Sonra ağzını açıp kirazlar yumuşayana  kadar pişirmeye devam edin.
  • 1 tatlı kaşığı nişastayı, 1 çay bardağı soğuk suyla karıştırıp kiraz sosuna ekleyin. Karıştırarak pişirin. ocaktan alın.
  • İrmik tatlısını servis ederken bu sosdan üzerine dökerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun…

NOT:Arasına hiç bir şey koymasanız da olur. Hatta kalıpta yapacaksanız bir şey koymayın. Çünkü kalıptan çıkarırken ortadaki kek kenarları tutuyor ve tatlının altı ve üstü birbirinden ayrılabiliyor. Sadece üst sos lezzet vermesi açısından yeterli olacaktır.

cahidesultan.net