Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Şehir hayatının getirdiği koşturmaca iş stresi ile birleşince düzensiz beslenme kaçınılmaz oluyor. Oysaki iş yerinde de sağlıklı beslenmek mümkün…

Modern zamanların en büyük handikaplarından olan hareketsiz yaşam en çok ofis çalışanlarını etkiliyor. İş stresi, zamansızlık ve şehir hayatının getirdiği koşturmaca çalışanların dengesiz beslenmesine neden olan olabiliyor. Yemek yemeye çok fazla zaman ayıramayan, bol kalorili ve besleyici olmayan bir beslenme tarzını benimseyen beyaz yakalılar kilo kontrolü yapamamalarının yanında sağlıklarını da tehlikeye atıyor.

Peki ofiste sağlıklı beslenmek için neler yapmalıyız?

  1. Kahvaltıya öncelik verin

Özellikle ev ve ofis yolculuğu uzun sürenler sabah kahvaltılarını es geçmemeli. Sabah kapsamlı bir kahvaltıya vakti olmayanlar yolda yemek için peynirli sandviç hazırlayabilirler. Her gün poğaça ve açma yemek yerine kepekli ekmekle yapılmış bir sandviç daha sağlıklı bir seçenek.

  1. Ara öğün seçimlerini doğru yapın

İş yerinde kolaya kaçan ve bol kalori içeren kuru pasta, kurabiye ve çikolatalı atıştırmalıklar yerine kuruyemiş, kurutulmuş meyve çeşitleri, muz, yoğurt veya light krakerler yemeye özen gösterin. Böylece hem fazla kalori almamış olur hem de besleyici atıştırmalıklar tüketmiş olursunuz.

  1. Öğle yemeklerinde sağlıklı seçenekleri değerlendirin

Öğle yemeklerinde arkadaşlarınızla çıktığınızda abartıya kaçmamaya çalışın. Izgara et yemekleri, sebzeler ve salata çeşitleri öğle yemeklerinizin favori menülerinden olabilir.

  1. Çay ve kahve hakimiyetine son verin

Kafeinli içecekler olan çay ve kahve ofislerin vazgeçilmez içecekleri arasında. Ofiste sağlıklı beslenmek istiyorsanız günlük çay ve kahve tüketimini azaltarak bunun yerine su tüketimini artırmalısınız. Vücudu temizleyen su yeterli miktarda alındığında aynı zamanda işe daha fazla odaklanmanıza da yardımcı olur.

  1. Yemek yemek için kendinize zaman yaratın

Çalışırken küçük molalar vererek atıştırmalıklarınızı bu aralarda tüketin. Böylece ne kadar yediğinizi farkına varır ve işle ilgilenirken dalgınlıkla ölçüyü kaçırmamış olursunuz.

  1. Şeker tüketimini sınırlandırın

Şeker en çok kalori almamıza neden olan gıdalardan biri. Çay ve kahvenize ilave edeceğiniz şekeri sınırlandırın ya da tamamen kaldırın. İş yerinde canınız tatlı çektiğinde hamurlu tatlılar yerine sütlü tatlılara öncelik verin.

  1. Mesaiye kalıyorsanız akşam yemeğini atlamayın

Yoğun çalışıyorsanız akşam yemeğini geç saate yemek yerine salata ve yoğurt gibi hafif seçenekleri akşam yemeği saatinde tüketerek sağlıksız gece atıştırmalarını önleyebilirsiniz.

Kaynak:www.hurriyet.com.tr