Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Anavatanı Hindistan olan, ülkemizde “Papara” veya “acayip elma” şeklinde de anılan Kudret narı maalesef hakkında pek bilinen bir bitki değil. Diyabet hastalığından mide rahatsızlıklarına, cilt problemlerinden karaciğer sağlığına iyi geldiği söylenen Kudret Narı nedir? Uzmanlarca nelere iyi gelir ve nasıl tüketilir?

 

Ülkemizde de Yalova ve Bursa gibi bazı şehirlerde yetiştirilen kudret narı, tropikal bir bitkidir. Yazın meyveleri taze olarak tüketilen kudret narının tohumları kullanılarak kudret narı macunu ve kudret narı yağı da yapılmaktır.

Üreticileri tarafından Kavanoz içinde zeytinyağıyla karıştırıldığında 10 yıl bile bozulmadan saklanabildiği söylenen kudret narı, uzmanlarca zeytinyağı ile karıştırarak yenmesi öneriliyor.

Araştırmalar gösteriyor ki kudret narı, diyabetten tutun da kanserle mücadeleye kadar birçok hastalığın tedavisinde ve hastalık öncesinde kullanılıyor. (Araştırmanın linkine buradan ulaşabilirsiniz https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1074552108000823)

Sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenlediği gözlenen kudret narı ayrıca antibiyotik özelliği vardır.

Kudret narı, diyabet hastaları için de oldukça önemli bir bitkidir. Şeker hastalığının giderilmesi için kullanılan ilaçların yanı sıra, şifalı kürü uygulandığında, olumlu etkileri azımsanmayacak kadar çoktur. Düzenli olarak kullanılan kür sonucunda, şeker hastalığının ilerlemesinin durduğu saptanmıştır. Bu bitkinin diğer sentetik şeker ilaçlarının neden olduğu yan etkileri içermemesi de ayrı bir husus.

İçeriğinde var olan likopen ve lutein sayesinde tümör oluşumu ve büyümesini önleyici etki gösterir. Kanser hücrelerinin gelişimini engeller, sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücrelerin yok olmasına yardım eder.

Amerika'da bulunan Kanser Araştırmaları Derneği, kudret narı üzerine çeşitli araştırmalar yaparak bir makale yayınlamış ve kudret narının kanser hücrelerinin büyümesini, gelişmesini ve yayılmasını engellediğini söylemiştir.

 

Aynı şekilde Colorado Üniversitesi Kanser Merkezi'nin yaptığı deneye göre de kanserli hücreler kudret narı ile karşılaştıklarında belirli bir süre sonunda ya sayıları ya da çeşitlilikleri oldukça azalıyor. Bu da araştırmalara göre kudret narının kansere karşı etkili olduğu iddialarını ortaya koymuştur.

 *Amerikan Kanser Araştırma Derneği Kudret Narı araştırmaları hakkında

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27452666

https://draxe.com/bitter-melon/

Kudret narını nasıl tüketebilirsiniz?

-Zeytinyağlı kudret narını günde iki tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde, direk ya da hakiki bal ile karıştırarak yiyebilirsiniz.

-Son olarak, çok ciddi rahatsızlıklara faydası dokunan kudret narının bir alternatif olduğunu unutmayın. Sağlık sorunlarınız için öncelikle mutlaka doktora gidin ve doktorunuzun onay vermediği hiçbir alternatif tedavi yöntemini uygulamayın.