Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Fırında Zeytinyağlı Kabak İmam Bayıldı

Bu akşam hem çok sağlıklı hem de hafif bir yemek yapmaya ne dersiniz?

 

Malzemeler:

6 tane orta boy tercihen koyu yeşil kabak.

350-400 gr kıyma (kıyma yerine küçük küçük küpler halinde doğranmış patates veya tavuk da kullanabilirsiniz)

1 büyük boy soğan

3 kırmızı biber

3 yeşil biber

2 orta boy domates

zeytinyağı

karabiber

Kaşar veya parmesan peyniri

 

Hazırlanışı:

Soğanı küçük doğrayıp, orta ateşte öldürün ve küçük doğranmış biberleri ekleyin.

Biberler de ölünce kıymayı ekleyip kavurun.

Kıyma kavrulunca minik minik doğranmış domatesi ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.

Baharatları ve tuzu ekleyin.

Fırını 200 C'ye ayarlayın.

Kabakların saplarını temizleyin ve iyice yıkayıp enlemesine ortadan ikiye bölün.

Çekirdekli kısımlarını bir oyacak veya çay kaşığı ile oyarak çıkarın.

İçlerini oyup kayıklar haline getirdiğiniz kabakların içini harç ile doldurun. Üzerlerine peynir rendesi serpip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 200C fırında kabaklar pişene kadar pişirin.

Afiyet olsun!