Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Süt, besin değeri oldukça yüksek olan beyaz bir sıvıdır. Süt, protein, karbonhidrat, yağ grubu, kalsiyum, fosfor, potasyum, çinko, vitamin olarak A, B, D, E ve K vitaminini içerisinde bulunduran en zengin besin kaynağıdır. Dünyadaki süt üretimini ve tüketiminin % 91’i ineklerden elde edilir.

İnsanlar için süt tüketimi oldukça önemlidir. Özellikle çocukların büyüme dönemlerinde hem kemik gelişimi hem de uyku düzeni için fazlasıyla yararlıdır.. Sütü genellikle bebeklik ve çocukluk çağlarında tüketiriz, yaşlandıkça süt alımı azalmaktadır. Uzmanlara göre günlük ortalama 1 – 2 bardak süt tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, vücuttaki hücreleri yenileyerek özellikle bağırsak kanserini önlemeye yardımcı olduğu, Ödem oluşumunu engellediği, kasları kuvvetlendirdiği, kemik erimesi riskini azalttığı gözlemlenmiştir.

Düzenli süt tüketiminin, içeriğindeki bol proteinler sayesinde hastalıklara karşı koruyucu kalkan görevi üstlenmektedir. Sütün içerisinde bulunan vitaminler ve minerallere her yaşta insan vücudu ihtiyaç duymaktadır ve ciddi yararları vardır. Bu sebeple süt tüketimi ihmal edilmemelidir, her yaşta tüketilmelidir.