Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

DOĞAL (katkısız) BAL NASIL ANLAŞILIR?

Doğal balı yani katkısız balı anlamak aslında oldukça zordur. Çünkü her balın üretildiği yöre farklıdır bu da balın türünü farklı kılıyor. Üretildiği yerin iklim şartına göre bal, farklı renkte ve kıvamda oluyor. Yani şu kıvamda şu renkte bal doğal baldır demek yanlıştır.

Bazı detaylar balın katkısız olup olmadığını ortaya çıkarabilir fakat sonuç kesindir demek sizleri yanlış yönlendirme olacaktır. Biz de genel, olması gereken detayları size aktaracağız.

-Doğal balın çok özel bir kokusu vardır ve bu kokuyu saklama kabını açıp kapatırken yoğun olarak alabilirsiniz.

-Balı kaşığa koyup ateşe tuttuğunuzda gerçek bal geç eriyecektir, glikozlu olan ise hemen eriyerek kömürleşir.

-Gerçek balı ve glikozlu balı alıp iki ayrı kaba koyun ve ağırlığını ölçün. Ağır olan bal gerçek olandır.

-Önemli bir detay ise gerçek bal şeker hastalarına fazla zarar vermezken yani şeker değerini birkaç puan arttırırken glikozlu bal fazla tüketildiğinde hastayı komaya bile sokabilir.

-Sahte balı tattığınızda tek bir tat alırken doğal bal size birkaç tür rayiha tadı verir.

-Doğal bal çok tatlı değildir. Sahte bal ise daha tatlıdır.

-Gerçek balı kaşığa alıp yukardan aşağıya dökün kesilmeden akacaktır. Sahte bal da ise kesikler oluşacaktır.

     

Kısacası balın gerçek olduğunu nasıl anlarım diyorsanız bu biraz zordur diyoruz fakat size Halil Efendi Çiftliğinin Sultan Balının insan eliyle değil, arıların emeğiyle üretilmiş, kokusu, tadı ve faydasıyla gerçek bal olduğunun güvencesini tüm içtenliğimizle verebiliriz.