Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Nemlendirici (Moisturizer)

Yüze veya vücuda uygulandığında, zeytinyağı cildin derinliklerine nüfuz eder ve cildi pürüzsüz ve esnek tutacak uzun süreli bir nem kalkanı sağlar. Gece kremi ya da gündüz nemlendiricisi olarak kullanılabilir.

En iyi sonuç için ıslak cilde uygulanmalıdır, böylece su yağlılık hissini azaltacaktır. Doğal nemlendirici olarak natürel sızma zeytinyağı kullanılması tavsiye edilir.

Birkaç damla limon eklenmiş zeytinyağı aynı zamanda zindeleştirici ve ferahlatıcı etki sağlayacaktır. Carol Firenze, Zeytinyağı Tutkusu* adlı çok satan kitabında maydanoz, su ve natürel sızma zeytinyağı ile yapılan bir nemlendirici tarifi vermektedir.

Önce malzemelerinizi hazırlayın: 1 çorba kaşığı deniz tuzu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve püre halinde kıyılmış bir miktar maydanoz. Bütün malzemeleri bir kase içerisinde karıştırın. Daha sonra temiz cildiniz üzerine sürüp 20 dakika kadar bekletin. Cildinizi ovalamadan yıkayın. Ayda bir kere yapacağınız bu maske sayesinde cildiniz yumuşacık olur.

Zeytinyağının doğal faydalarının cilt tarafından ambalajlı cilt bakım ürünleri kadar kolay emilmesini beklemeyin, ancak avantajlarının da bir o kadar uzun süreli olacağını dikkate almalısınız.

 

Extra Bakım (Exfoliator)

Eğer kuru ve pul pul olmuş cilt probleminiz varsa, Carol Firenze, zeytinyağını deniz tuzu ile karıştırarak ovalamayı ve masaj yapmayı önermektedir. Böylece kese etkisi ile ölü deri soyularak alttaki sağlıklı katman açığa çıkacaktır.

Ayrıca birkaç yemek kaşığı zeytinyağına 1-2 damla lavanta yağı ekleyerek küveti doldurabilirsiniz.  Bu, tüm vücudu dinlendirmek, yatıştırmak ve nemlendirmek için keyif verici bir yoldur.

 

Tırnak Bakımı

Natürel sızma zeytinyağı kuru tırnak ve kütiküller için harika ve ucuz bir çözümdür. Sadece birkaç damla zeytinyağı ile tırnak diplerinizi ve tırnaklarınızı ovuşturun. Kütiküller nemli kalacak, tırnaklarınız ise bu masaja doğal bir ışıltı ile karşılık verecektir.

 

Göz Makyajı Çıkartıcı

Makyaj pamuğuna damlatılmış 1-2 damla natürel sızma zeytinyağı, göz çevresindeki hassas cilde zarar vermeden göz makyajınızı rahatlıkla çıkartacaktır. Bu yöntemin en büyük avantajlarından biri de düzenli kullanıldığında zeytinyağının göz çevrenizdeki cildi yumuşatarak, kırışıklıkları düzleştirmesidir.

 

Saç Bakımı ve Zeytinyağı

Saç ve kafa derisinde kullanıldığında zeytinyağının 2 olumlu etkisi olacaktır: Saç kremi ve kepek kontrolü. Şampuanladıktan sonra, eşit oranda su ve zeytinyağı karışımını saçınıza masajla yedirin. 5 dakika bekletin, sonra tekrar şampuanlayarak durulayın. Kafa deriniz sağlık bulacak, saçlarınız ise güçlenecek ve parlayacaktır.

 

 oliveoilsource.com

* Zeytinyağı Tutkusu, Carol Firenze Ledo Yayıncılık, Çeviren: Rabia Kaya