Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Malzemeler (6 çubuk için):

1 çorba kasesi dolusu dondurulmuş çilek veya taze çilek
1 tatlı kaşığı Sultan Bal
Çeyrek çay bardağı su


Hazırlanışı:

Çilekli eskimo yapmak için önceden dondurulmuş çilekler daha uygun. Ancak taze çilekle de tabi ki yapabilirsiniz.
Tüm çilekleri rondoya atın, bal ve suyu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar rondodan geçirin.
Çilek püresini dondurma kalıplarına doldurup buzluğa atın. Dondurulmuş çilekten yaptıysanız 1 saat, tazesinden yaptıysanız 3-4 saat buzlukta beklemesi yeterli.

Kalıbınız yoksa plastik bardaklara da koyup dondurabilirsiniz. Yarı donuk haldeyken çileğin içine çay kaşığı saplayabilirsiniz. Böylece dondurma çubuğu görevi görmüş olur.

Afiyet olsun…

 

yemekdeyemek.net