Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Zeytinyağlı sabun, zeytin meyvesinin insanoğluna sunduğu hediyelerden biri.  Zeytinin içeriğindeki tüm faydalı mineralleri bünyesinde barındıran zeytinyağlı sabun, çok eski çağlardan bu yana özellikle kadınların saç ve cilt güzelliği için kullandıkları doğal ve mucizevi bir çözüm.

Kendine has hafif ve ferahlatıcı bir kokusu olan zeytinyağlı sabun aynı zamanda yüksek oranda E vitamini içerir. Katkı maddesi içermeyen ve tamamen organik maddelerle kalıplaştırılan bu sabunla cildinizi ve saçlarınızı şımartabilirsiniz.

Zeytinyağlı sabunun saça faydaları

Saçlara doğal bir yumuşaklık veren zeytinyağlı sabun, aynı zamanda saçların elektriklenmesini önleyerek, parlaklığı da artırır. Doğal içeriği sayesinde saç köklerini besler, dökülmeyi önler ve saçların hızlı uzamasını sağlar. Şampuanlar gibi kimyasal madde ihtiva etmediği için, hassas ciltli kişilerin de rahatlıkla kullanabileceği zeytinyağlı sabunlar, bebek cildinde de güvenle kullanılabilir. Eğer saç hücreleriniz yeni saçlar üretebilecek yetkinlikteyse, dökülen bölgelerde yeni saç hücrelerinin oluşumunu sağlayarak saçlarınızda gürleşme bile sağlayabilir zeytinyağlı sabunlar. “Kimyasal içerikli şampuanları kullanmak yerine daha doğal yapıdaki sabunları tercih etmek istiyorum ama saçlarım sertleşiyor ve mat bir hal alıyor” diyorsanız;zeytinyağlı sabununuzu, yine doğal bir seçenek olan ve saçlara hem parlaklık hem de yumuşaklık veren elma sirkesiyle birlikte kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı sabunun cilde faydaları

Egzama, sedef gibi deri hastalıklarında da iyileştirici gücü olan zeytinyağlı sabun, hammaddesi olan ve topraktan gelen zeytinin tüm iyileştirici özelliklerini cömertçe insanoğluna sunuyor. Eski kadınların ciltleri ışıl ışıl parlardı. Küçük gözenekli, kırışıksız, sivilcesiz, duru ve bembeyaz ciltlerini başta zeytinyağlı sabun olmak üzere, doğal yollarla üretilen bitkisel sabunlara borçlulardı. Abartılı kozmetik malzeme kullanımı, yanlış beslenme, bilinçsizce güneşlenme, yoğun şeker, sigara ve alkol tüketimi, yetersiz uyku düzeni, kirli hava, stresli şehir hayatı, genetik faktörler ve bunun gibi  olumsuz koşullar sebebiyle, hızlı bir şekilde yaşlanan ve deforme olan cildimizi; sağlıklı beslenme ve doğal malzemeler kullanarak sağlıklı ve genç tutabiliriz. İşte asırlardır şifa ve güzellik dağıtan zeytinin yan ürünü olan zeytinyağlı sabun sayesinde, cildimize hak ettiği konforu sağlayabiliriz. Hem de son derece ucuz ve pratik bir biçimde…

Zeytinyağlı sabunun sivilcelere faydaları

Cilt için faydalı olan E, D ve K vitaminlerini içeren zeytinyağlı sabunlar, sivilceli ciltler üzerinde iyileştirici etkiler göstererek, sivilceleri zaman içinde yok eder ve iri gözeneklerin küçülerek kaybolmasını sağlar. Ayrıca, antiseptik özelliği sayesinde yüz ve vücut derisindeki sivilce, tahriş, egzama,  sedef, mantar, alerji, pişik, isilik  gibi cilt rahatsızlıklarının doğal yolla çözümünde haklı bir şöhrete sahiptir. Sivilcelenmeye müsait bir cilt tipiniz varsa, bir dermatologdan alacağınız tıbbi desteğin yanı sıra,zeytinyağlı sabun kullanımıyla, sivilce probleminden de kurtulabilirsiniz.

www.pufnoktalari.net