Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Zeytinyağının, bebeklerde beyin ve kemik gelişimi açısından çok değerli olduğu, anne babaların çocuklarının doğumundan itibaren bu gıdayı tüketmesini sağlaması gerektiği bildirildi.

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Tibet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zeytin ağacının uzun ömürlü olduğu için “ölümsüz ağaç” olarak nitelendirildiğini söyledi.
Yapılan kazılarda Anadolu’nun zeytinyağı ticaretinde en önemli merkezlerden biri olduğunun ortaya çıktığını dile getiren Tibet, birçok antik kentte zeytinyağı tüketildiğine dair buluntulara rastlandığını ifade etti.
Tibet, 36 yıldır ileri analiz teknikleriyle zeytinyağı üzerine araştırmalar yaptığını belirterek, “Her geçen yıl yeni bir özelliğini, bir başka faydasını öğreniyoruz. Böyle güzel bir nimeti dünya yeni keşfetti. 54 ülkede zeytinyağı tarımı yapılıyor. Biz de ana vatanında, zeytinyağına hak ettiği değeri, itibarı iade etmeliyiz” dedi.

“Ağzına küçük damlacıklar halinde sürmek gerekiyor”

Türkiye’nin, sofralık zeytin tüketiminde dünyada ilk sıralarda yer aldığına dikkati çeken Tibet, şunları kaydetti:
“Zeytin, kahvaltıda en zengin mutfaktan en fakir sofraya kadar tüm halkımızın kullandığı çok sağlıklı bir ürün. ‘Günlük şu kadar zeytin tüketmek yeterlidir’ diye bir sınır konulmasını doğru bulmuyorum.İçinde meyveden gelen tüm pozitif bileşenleri taşıyan bu nimetin, hem meyve hem de yağ olarak tüketilmesinde bir sınırlama yok. Hatta tüketime bebeklikten başlamak gerekiyor. Zeytini yemek, bebek için zor olabilir ama özellikle naturel sızmayı, yeni doğmuş bebek bile olsa ağzına küçük damlacıklar halinde sürmek gerekiyor.D vitamini içeriği yüksek olduğu ve anne sütüne en yakın esansiyel yağ asidi içerdiği için zeytinyağının bebek tarafından alınması çok önemlidir. Bebeğin beyin ve kemik gelişimi için çok değerli bir besin. Bebek bu tadı küçük yaşta aldığından, ilerleyen yaşlarda daha rahat tüketir.”

”Bebeklerde pişiği iyileştiriyor”
Zeytinyağının aynı zamanda antienflamatuar (ağrı kesici, yangı önleyici) etkisinin de bulunduğuna işaret eden Tibet, şunları ifade etti:
“Bebek pişik olduğunda naturel sızma veya riviera zeytinyağı sürüldüğünde o pişik hemen iyileşir. Bebek rahatladığı için hem daha rahat uyur hem de cildini kimyasal kremlerden korumuş oluruz. Zeytin ve zeytinyağı sadece gıda olarak değil, kozmetik, ilaç, cilt bakımı gibi insan sağlığı açısından çok önemli bir ürün. Nasıl günümüzde petrol çok stratejik bir ürünse, insanoğlu için zeytinyağı bu topraklarda hep stratejik bir ürün olmuştur.”
www.sabah.com.tr