Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Bitkisel zayıflama çayları denilince aklımıza hep yeşil çay, mate yaprağı çayı, biberiye çayı, ginseng çayı, tarçın çayı, zencefil ve zerdeçal çayları gibi bilindik zayıflatan çaylar akla gelmektedir. Ancak zayıflamak için öyle adını sanını bilmediğimiz egzotik bitki çaylarına kadar gitmemize kesinlikle gerek yok.

Doğal ve bitkisel yoldan zayıflamak için ülkemizde bolca yetişen ve yapraklarını ücretsiz olarak kolaylıkla temin edebileceğimiz zeytin ağacı yaprağı çayı ile kilo vermeyi de demeliyiz. Peki, zeytin yaprağı çayı gerçekten zayıflatır mı? Zeytin yaprağı çayı sadece zayıflama amacıyla mı kullanılabilir yoksa başka bitkisel şifa etkileri de var mı?

Yüzyıllar boyu yeniden doğuşun simgesi olan zeytin yaprağı şişmanlar için de bir yeniden doğuş simgesi olma yolunda hızla ilerliyor. Zeytin yaprağı yüksek antioksidan aktiviteye sahip doğal bir bitki olarak bilinmektedir.

Zeytin yaprağında bulunan “Oleuropein” maddesi zeytin maddesini ve zeytin ağacını hastalıklardan koruyan bir antioksidandır. Zeytinin işlenmesi sırasında “Oleuropein” maddesi işlemden geçmez ve zeytinyağı içinde bulunmaz.

ZEYTİN YAPRAĞI

Oysa “Oleuropein” içinde bulunan elenolik asit ve kalsiyum elenolat pek çok organizmanın vücutta yaşama alanını kapattığı için insanları da zeytin ağacı gibi koruyabilir.

Bugün birçok ülkede bitkisel destek olarak kullanılmaya ve zeytin yaprağı üzerinde çeşitli araştırmalar yapılmaya başlanmıştır. Zeytin yaprağını daha çok Akdeniz ülkeleri kullanmaktadır. Ülkemizde de son senelerde zeytin yaprağının yararları üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Zeytin yaprağı çayı reklamları henüz TV ler de görülmese de radyolarda dinlenmektedir.

Zeytin yaprağı çayı nasıl demlenir sorusuna uzmanlar “yaklaşık 1 litre kadar klorsuz suyun içine 8-10 adet (30 gram kadar) zeytin yaprağı koyulur ve 2-3 dakika kaynatılır.10-15 dakika kadar demlenmesi beklendikten sonra, arzuya göre bal ve limon ile tatlandırılarak içilir” cevabını vermektedirler.

Zeytin yaprağı yüksek antioksidan aktiviteye sahip, doğal bir antibiyotiktir. Yapraklarında bulunan “Oleuropein” maddesi, zeytin ağacını hastalık ve zararlılara karşı korur. Zeytinin işlenmesi sırasında uzaklaştırılan oleuropein hastalıklara karşı koruyucu göreve sahiptir. Oleuropein’in içinde bulunan elenolik asit ve kalsiyum elenolat pek çok mikroorganizmayı vücuttan uzak tutmaya yardımcıdır.

 

saglikliyasa.com