Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Yaz Geliyor! Zeytin Yaprağının kilo vermede yardımcı etkisiyle forma girin!

Zayıflama kürü için malzemeler:

  • 1 fincan yeşil çay.
  • 1 çorba kaşığı toz tarçın.
  • 1 tatlı kaşığı mahlep.
  • Son zamanlarda yabancı ülkelerde mucize zayıflama iksiri diye adlandırılan 1 fincan dövülmüş yeşil kahve.
  • Zeytin yaprağı kurumuş ve toz. (Yaprak olarak bulursanız, dövüp toz haline getirebilirsiniz)

Nasıl yapılır: Birinci öncelik cam şişede elma sirkesi veya alıç sirkesi bunlar yok ise üzüm sirkesi ile devam ediyoruz. 10 bardak sirkeyi bir kap içerisine döküyoruz. Ardından 1 fincan yeşil kahveyi kabın içerisine döküyoruz. Sonrasında aynı oranda yeşil çay katıyoruz. 1 çorba kaşığı zeytin yaprağı toz halinde. 1 çorba kaşığı toz tarçın ve bir tatlı kaşığı mahlep koyup tahta kaşığı ile karıştırıyoruz

Kür tarifi: Hazır olan cam kabın içindeki karışımın üzerine bir bez örtüyoruz (Başka bir şekilde kapatmıyoruz). 1 Hafta boyunca ara ara tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Süreç bittikten sonra süzüp bu zayıflama iksirini her yemek arasında ve gece yatmadan öncede bir bardak suyun veya sodanın içerisine 1 çorba kaşığı koyup içiyoruz.

yasamloji.net


Zeytin Yaprağı Çayı

Prof. Dr. Canan Karatay Hocamızın tavsiyesi ile hayatımıza zeytin yaprağı çayı da girdi ve çok sevdik. Zeytin Yaprağı Çayı çocukları kışın hastalıktan korur, anti bakteriyel, ibuprofen etkili (ateş düşürücü, ağrı kesici), antiviral özelliğe sahiptir, mantarları öldürür, mideyi rahatlatır, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücutta ensülini kontrol altında tutar bu özellikle şeker hastalarına tavsiye edilir , kilo vermede yardımcı olur, vitamin ve doğal mineral deposu zeytin yaprağı faydalarını saymakla bitmez.

Zeytin Yaprağı ÇayıMalzemeler

  • Bir kaç tane zeytin yaprağı
  • Çubuk tarçın
  • 2 adet Karanfil
  • Sıcak su
  • Limon

Yapılışı

Bir kaç adet zeytin yaprağı ve bir çubuk tarçın ve 2 adet karanfil ile birlikte porselen demliğe koyup üzerine sıcak su dökün aynı çay demler gibi ve demliğin üstünü ısı geçirmez bir örtüyle örtüp demlenmesini bekletin. İçmeden önce içine az da limon sıkabilirsiniz. Unutmayı çayı kaynatmayacaksınız soğuk veya sıcak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

 

icecektarifleri.com

Zeytin yaprağıyla detoks yapın

Suna Dumankaya, zeytin yaprağı ile detoks yapmanın formülünü yazdı.

1tutam taze zeytin yaprağı ile bir tutam yenidünya yaprağını kaynatın.

Demlendikten sonra içine yarım limonun suyunu ekleyin.

Bu karışımdan sabah-akşam 1’er bardak için.

Bu detoks kürü şeker hastaları için de çok faydalıdır.

 

hthayat.com