Kuru yemişlerden kırmızı soğana, patatesten üzüme, bu özelliklerini hiç bilmediğimiz pek çok yiyecek hafızayı güçlendiriyor, zekayı geliştiriyor.
İnsan her durumda yaratıcı düşünmeye, zihnini daha çok geliştirmeye ve beynini güçlendirmeye mecbur. İster şu yeni hızlanan bahar döneminde derslerle boğuşalım, isterseniz de iş yerinde ‘ses getirecek’ bir projeyle uğraşalım. ‘Zihin açıklığı’ dileklerine ne kadar ihtiyacımız varsa, zihnimize iyi bakacak yiyeceklere de en az o kadar ihtiyacımız var. Yemek.com, Bin Tane Sudoku Çözmüş Gibi Zeka Geliştiren 13 Kahraman Yiyecek listesi ile, hafızayı ve zekayı güçlendiren yiyecekleri listeledi.
Çilek bunamayı geciktiriyor
Çilek, içeriğinde barındırdığı fisetin adlı madde sayesinde zihnin daha fazla ve verimli çalışmasını sağlıyor. Bununla birlikte uzun vadede hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktiriyor.
Bitter çikolata beyne oksijen taşıyor
Bitter çikolatanın içinde yoğun miktarda bulunan magnezyum ve antioksidanlar, beyne oksijen taşıyarak beynin daha aktif çalışmasını sağlıyor. Uzmanlar sınavlardan, sunumlardan önce bitter çikolata yenilmesi tavsiye ediyor.
Tahıllar B vitamini kaynağı
Önemli bir B vitamini kaynağı olan tahıllar, kan şekerini dengeleyerek beynin harekete geçmesini sağlıyor. Kahvaltılarda tam tahıllı ekmek tercih etmek faydalı oluyor.
Patates zihnin verimli çalışmasını sağlıyor
Patates kan şekerini yavaş ve dengeli bir şekilde yükselterek, zekanın daha verimli çalışmasına olanak tanıyor. Ancak yağda kızartılan patates bu özelliklerini yitirebiliyor.
Kuru yemişler unutkanlığı azaltıyor
Ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı, ay çekirdeği, susam, keten tohumu gibi E vitamini bakımından zengin olan kuru yemişler, içerdiği yağ asitleri sayesinde unutkanlıkla savaşan kahramanlar arasında. Önerilen miktar ise her gün bir avuç kadar.
Yoğurt odaklanmayı güçlendiriyor