Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahce Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ve Doğu Akdeniz Zeytin Birliği Başkanı Prof. Dr. Ömer Gezerel, zeytinyağının kimyasal bir katkı maddesi kullanılmadan sıkılarak elde edilen tek doğal yağ olduğunu bildirdi.

Son yıllarda çeşitli ülkelerde kozmetik üreticilerinin de gözdesi olan zeytinyağının 5 bin yıl önce eski Mısırda soyluların güzelleşmek için kullandıkları en önemli ürünler arasında yer aldığını anlatan Gezerel, bugün piyasada bir kozmetik olarak pazarlanan kimyasal madde katkılı pek çok sağlık sorununa yol açtığını söyledi. Bu anlamda zeytinyağının en doğal kozmetik malzemesi olduğuna dikkati çeken Gezerel, bugüne kadar sonuçları tam olarak bilinmeyen kimyasal madde katkılı güzellik ürünlerinin cilt kanserleri ve astım gibi hastalıkların yaygınlık kazanmasına neden olduğunu ileri sürdü.

Banyodan Sonra Zeytinyağı Mesajı

Zeytinyağının cilt kanserini önlediği, cilt ve saca canlılık kazandırarak yaslanma etkilerini azalttığını vurgulayan Gezerel, kuru ciltleri kışın nemlendiren zeytinyağının egzamayı ve sacların dökülmesini önlediğini kaydetti. Banyodan sonra mutlaka cilde 14 gram zeytinyağı ile masaj yapılmasını öneren Gezerel, Daha doğal olan sızma zeytinyağı içindeki E vitamini ve oleik asit ile hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Diri bir vücuda sahip olmak için Türkiye’de yararları henüz çok iyi bilinmeyen zeytinyağına gereken değeri vermek gerekiyor dedi.

 

delinetciler.net