Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Ortak inanç; meyveler günlük olarak normal oranda alınırsa, fiziksel olarak ten rengi ve tonu geliştirir.
Meyvesi; aspirin gibi, ateşi düşürüp ağrı ve stresi azaltmada ve güçlü bir zihinsel yorgunluk, fiziksel güçsüzlük veya ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında önerilir. Romatizmal semptomlarının tedavisinde saltanatınızı sürmeye ve stres veya yaştan muzdarip olup, gövdeyi gençleştirdiği söylenmektedir. Bağırsak veya solunum gribini önlemek ve birlikte kurtarma işlemi hızlandırmak için kullanılır. Yorgunluğun neden olduğu stres gibi sendromlarda vücudun tekrar kendini inşa etmesini hızlandırarak gücü arttırdığından koruyucu hekimlikte kullanıldığı eski kaynaklarda geçer.

Modern Çin tıbbında hünnap, nefes ve ciddi duygusal sıkıntı ve sinirlere bağlı halsizlik darlığı tedavisinde ve tatsız otları maskelemek için ve dalak, mide için kullanılır. Bilim adamları hünnapla beslenen farelerin dayanıklılığını, karbon tetraklorüre maruz bırakılan tavşanlarda bir hafta boyunca günlük hünnap çay tükettiriliyor, onlar diğer gruba göre daha hızlı iyileşiyor. Ayrıca karaciğer üzerindeki hünnap olumlu etkisinin göstergesi olarak; tavşanlara bir toksik kimyasal meyve yedirilerek hünnap tükettirilen grubun daha hızlı iyileştiği dahası; hünnap hepatit ve siroza muzdarip olan hastaların karaciğer fonksiyonlarını geliştirdi.

Taze hünnap, yaralar ve karın ağrısı için mükemmel kabul edilir. Yaprakları tifo hastası çocukların tedavisinde kullanılır. Ayrıca, bulaşıcı hastalıklar için odun özü, güçlü bir kan tonik olarak kabul edilir. Çiçek hastalığı, kızamık ve suçiçeği gibi çocukların döküntülü ateş tedavisinde, son olarak, kabuğu iltihaplı gözler için göz yıkamak için kullanılır. 17. yüzyılda Gerard, söz ettiğinde bir anda Avrupa’da yeterince tanındı. Özellikle akciğer ve böbrekler için mükemmel bir toniktir: Böbrekler ve mesane, boğaz, göğüs ve akciğerlerin pürüzlülüğü ve öksürüğe karşı iyidir.

Hintliler ve Pakistanlılar bir hastalığa eğilimde hünnabı, iyi bir kan temizleyici ve herhangi bir diyet için harika bir ek besin olduğunu kabul ediyorlar. Her iki kültür genel bir tonik, sağlamlaştırıcı ve hastalık önleyici olarak kullanmaktalar.
Hasta olma durumunda fark ettiniz mi? Önce bir sinüs enfeksiyonu, sonra bir kulak enfeksiyonu olur; takibinde bir göğüs rahatsızlığı ve grip gelir. Bazen de bu tekrarlaması yaygındır. Hintliler ve Pakistanlılar jujubes kullandıkları için bu durumu fazla yaşamazlar.

İyi bir koruyucudur: antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde bir ok gıda bozulmadan saklanabilir.

Mideye kuvvet verir: baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve hazmı gerektirmediği için kolaylıkla kana geçer. ve midedeki fazlalıkları dışarı atar.

Kansızlığı giderir: kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.

Damarları açar: diğer şekerlerin oksine oksijen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adalesine faaliyet ve zindelik vermesiyle kalp hastalarına faydalıdır.

Romatizma: romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.

Alerji: alerjik vakalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir.

Ağrı dindirici:balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı bir kaç dakika içinde dindirmeye başlar.

İştah açıcı: İçerdiği a,b,c, ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.

Doğal diş macunu: diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur,ağızdaki yaraları tedavi eder.

Kabızlık: bilhassa sıcak bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.

Şişmanlık: bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.

Yara iltihap giderir: bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. cavanagh ve beazley adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren kalbi tutacoli mikropları ile candida albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlüyorlar. inhibin mikropların üremesini de önler.

Balgam söktürür: balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.

Göze faydalıdır: gözün görme gücünü arttırır. nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.

Karın ağrısı: karın ağrısını geçirir. bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.

İdrar söktürür: İdrar yollarını temizler.Mesane iltihabını giderir.

Köpek ısırması’na karşı yararlıdır. Köpek ısırınca bal şerbeti içilir. ve köpeğin ısırdığı yere bal sürülür. kuduz ihtimaline karşı mutlaka tıbbi tedbirler ayrıca alınmalıdır.

Cildi güzelleştirir: vücut bal ile oğulursa cilt yumuşar. Bitleri öldürür.

Saçları besler. saça sürülürse saçları yumuşatır. besler, uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.

Nezle’yi geçirir. bal limon ile ya da sütle içilirse nezle için çok yararlıdır.

Verem: özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır.

Yanıklar: bal zeytinyağı ve gres yağı ile karıştırılarak yanan yerlere sürülürse acı,sızı çekilmez. yanık kısa sürede iyileşir. yanık izi kalmaz.

Varis’e faydalıdır. bal vücutta olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.

Karaciğer: bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.

Sarılık: balla salatalık rendelenip yenilirse susuzluğu giderir. kanı temizler. sarılığı kısa sürede iyileştirir.

Terlemeyi giderir. Balmumu ile birlikte bir kaç gün sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.

İshal’i durdurur. soğuk bal şerbeti ishale çok yararlıdır. İshali kısa sürede durdurur.

Alaca: alaca hastası olanlar en az iki-üç ay sabah aç karnına bir su bardağı bal şerbeti içerse fayda görür.

Kolestol’ü düşürür. Yatağını ıslatan çocuklar için gayet faydalıdır. İlaçların yan tesiri’ni önler, zararlarını nötüre eder.

Akne için iki çorba kaşığı bal iki çorba kaşığı süt limon suyundan oluşan karışımın sürülmesi yararlıdır.

Büyüme çağındaki çocukların zekâ gelişimi’ne azımsanmayacak derecede olumlu etkisi vardır. Ayrıca önemli ölçüde cinsel gücü arttırıcı özelliği vardır.

 

hunnapci.com

maranki-ahmet.blogspot.com