Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780


Soğuk havalar kendini hissettirmeye başladı ve biz de ısınmak için kaloriferlerimizi yakmaya başladık. Isınmaya çalışırken ay sonunda 500 liraları bulan faturaları görmemek ve atmosfere saldığınız karbon miktarını azaltmak için bu dokuz öneriyi uygulayabilirsiniz:

1.Geceleri perdeleri kapatın

Geceleri kalın perdelerinizi kapatarak pencereler yoluyla kaybolan sıcaklşığı azaltın. Bunu yaparken perdelerin peteğin önünü kapatmayacak boyda olmasına özen gösterin.

2. Evinizi yalıtın

Evinizin başka binalara değmeyen cephelerine mantolama yaptırın, çatı katında oturuyorsanız tavanınıza yalıtım yaptırın.

3. Termostat taktırın

Her odanın sıcaklığını ayrı ayrı ayarlamak için peteklerinize termostat taktırın. Oturma odası ve salon için önerilen sıcaklık 22 derece, yatak odaları için önerilen ise 20 derecedir. Ortamın ısısını 1 derece düşürmenin %6-7 enerji tasarrufu sağladığını unutmayın.

4.Peteklerin önünü açın


Kalorifer peteklerinin önüne koltuk, masa gibi mobilyalar koymayın, petek önünü pereyle kapatmayın.

5. Pencerelerden kaybolan ısıyı engelleyin

Çift camlı pencereler kullanın ve soğuk geçiren pencere aralarını sünger ile kaplayarak yalıtın.

6.Kombinizi sürekli açık tutun

Kombinizi düşük ısıda sürekli açık tutun. Eve girdiğinizde çok yüksek ısıda çalıştırıp evden çıkarken ısıtıcıyı kapatmak uzun dönemde daha fazla yakıt harcamanıza neden olur.

7. Radyatörlerinizi iyi seçin

Enerji verimliliği yüksek radyatörler seçin ve kombi ile radyatörlerinizin bakımını düzenli olarak yaptırın.

8. Peteklerin arkasını koruyun

Petek ve duvar arasına yalıtım malzemesi koyarak ısı kaybını önleyin.

9. Kendinizi yalıtın


Ev içinde kalın giyinmeyi alışkanlık haline getirin, kış günlerinde evde t-shirt’le gezmeye çalışmayın. Kalın çorap ve bilekli, yünlü terliklerle ayaklarınızı sıcak tutun.

Kaynak: yesilist.com