Cevizli Revani
Malzemeler:
100 gr. un – 6 yemek kaşığı
60 gr. şeker – 4 tepeleme yemek kaşığı
60 gr. irmik – 4 yemek kaşığı
8 adet yumurta
50 gr. toz Tosuncuk Ceviz– 4 yemek kaşığı
1 avuç bütün Tosuncuk Ceviz
Şerbeti için Malzemeler:
500 gr. toz şeker – 3 su bardağı
500 ml. su
¼ ad limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbet için; su ve şekeri karıştırarak kaynatın, kıvama gelmeye yakın limon suyunu ekleyin ve kenara alın, ılıtın.
Revani için; şeker ve yumurtaları rengi açılıp köpürünceye kadar çırpın.
Un, toz ceviz ve irmiği ekleyip spatula ile karıştırın.
Tepsinin tabanını yağlayın ve un serpin üzerine bütün cevizleri düzgünce yerleştirin. Karışımı üzerine dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Tatlı fırından çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun…
ardaninmutfagi.com