Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Cevizin iç yapısı ile beynimizin yapısının benzerliği uzun yıllardan beri dile getirilen konulardan birisi.

Fakat son yıllardaki bilimsel gelişmelerin sayesinde tespit edilen bazı bilgiler; bize gösteriyor ki cevizin ve ceviz kabuğunun beyin için faydaları akıl almayacak düzeyde.

Cevizin içyapısındaki mineraller ile beynimizin ihtiyacı olan mineraller arasında çok büyük oranda benzerlik olması oldukça şaşırtıcı diyebiliriz. Aslında farkında olmasak da tatlılarımızda ve kahvaltılarda yer verdiğimiz cevizler vücut sağlığımız için oldukça büyük önem arz ediyor.

Bir cevizi incelemeye başladığımızda en dışta yeşil kabuk ve sonrasında sağlam, sert yapıdaki ceviz kabuğu ve en içte ise beyin kıvrımlarını andıran cevize özgü bir yapı bizi bekliyor olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise birçok besin kaynağında olduğu gibi cevizin de kabuğunda yüksek miktarda mineralin yer aldığıdır.

Beyin sağlığı açısından oldukça sık tüketilmesi önerilen ceviz; vücudumuzda sadece beynimizin ihtiyaç duyduğu gümüş iyonunu barındıran en önemli besin kaynağı olarak öne çıkıyor. Bununla birlikte KATÜ üniversitesi profesörleri tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre ceviz kabuğu kandaki kolesterol seviyesini dengelemek ve yüksek kolesterolü düşürmek konusunda oldukça başarılı…

Cevizin faydaları arasında ayrıca mide, bağırsak ve böbrek hastalıkları konusundaki başarısı da sayılabilir. Bu tür çok şiddetli olmayan hastalıklarda uzmanlar tarafından ceviz ve ceviz kabuğu tüketilmesi önerilmektedir.

kadinlar.net

haber365.com