Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Canlı bukleler için en etkili 5 doğal yöntem

Kıvırcık saçlarla baş etmek zor ama imkânsız değil. Kabaran saçlarınız yerini canlı buklelere bıraksın istiyorsanız, evde hazırlayacağınız bu doğal maskeleri deneyin.

Hindistan Cevizi Maskesi

Taze hindistan cevizinin sütü ve limon suyu saçlarınızda mucizeler yaratabilir. Hindistan cevizi sütü ile yarım bardak taze sıkılmış limon suyunu karıştırın. Yoğunlaşıp krem kıvamına gelinceye kadar buzdolabında soğumaya bırakın. Maskeyi saçlarınıza uygulayın ve bir saat kadar bekletin. Haftada 3 kez tekrarlayın.

Bal Maskesi

Beş yemek kaşığı süt tozuyla bir miktar suyu kalın bir macun oluşturmak için karıştırın, Üzerine bir tatlı kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı saçlarınıza uygulayın ve 20 dakika bekletin. Ardından saçınızı şampuanlayın. Karışımı istediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Saç Kremi

Zeytinyağını biraz ısıtın. Daha sonra hafif soğuması için bekleyin ve saç kreminizin içine karıştırın. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra yarım saat bekleyin ve suyla durulayın. Maskeden sonra şampuan kullanmanız gerekmiyor.

Muz Maskesi

Bir kâse yoğurda iyice ezilmiş bir adet muzu ekleyin ve karıştırdıktan sonra saçlarınıza sürün. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla şampuanlayın. Özellikle boyalı saçlar için tavsiye edilen bu maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz.,

Karamel Maskesi

Bir bardak bal, yarım bardak zeytinyağı, yarım bardak limon suyu ve yarım bardak karameli bir kabın içinde iyice karıştırın. Karışımı saçlarınıza sürdükten sonra bir saat bekletin ve şampuan ve saç kremiyle saçlarınızı yıkayın.

 

kadiningazetesi.com