Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Saçınızın nemlenmesini ve kolay şekil almasını sağlamak için haftada bir balla hazırlanan saç maskesini kullanabilir ve şampuan, saç bakım kremi gibi ürünleri içerisinde bal bulunanlar arasından seçebilirsiniz. Balın saça diğer faydaları ise; yıpranma nedeniyle zayıflayan saç köklerini güçlendirmesi ve tahriş olan saç derisini sakinleştirmesidir.

· Balla yapacağınız saç maskesi için gerekli malzemeler şöyle; 1 tatlı kaşığı bal, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yumurta sarısı. Yumurta sarısını çırpmaya başlayın ve azar azar zeytinyağı ve balı karışıma ekleyin. Saçlarınızı maskeyi kolay sürebilmek için ikiye ayırın. Karışımı köklerden başlayarak uçlara kadar iyice yedirin. Balın saç derisine işlemesi için 4-5 dakika masaj yapabilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı toplayın ve duş bonesi takın. Maskeyi yaklaşık 30 dakika bekletip şampuan ve ılık suyla yıkayabilirsiniz.

· Ballı ve zeytinyağlı saç maskesini boyadan, denizden, güneşten aşırı yıpranmış saçlarda haftada 2, uçları kırılan ve soluk görünen kuru saçlarda haftada 1 kullanmanız yeterli olacaktır. Yıpranmış saçlar için zeytinyağı ve diğer malzemeleri kullanmadan 1-2 tatlı kaşığı balı direkt saç diplerine sıkıp parmak uçlarınızla masaj yaptıktan sonra 20 dakika bekletebilirsiniz.

· Saç derisini ölü cilt hücrelerinden arındıran bir diğer bal maskesinin tarifi ise şöyle; 1 yemek kaşığı balı 1 tatlı kaşığı tarçın ile iyice karıştırdıktan sonra saç derisine sürün ve 15 dakika bekletin.Bu maske saç derisini temizlerken köklerin hava almasını ve saç tellerinin güçlenmesini sağlar.

· Bal ile yapılan Saç parlatıcı saç maskesi: 4 su bardağı sıcak su hazırlayın. 1 çay kaşığı balı bu suyun içinde eritin. Saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın. Daha sonra, saç diplerinize inmeden, hazırladığınız ballı sıcak suyu saçlarınızın uçlarına doğru uygulayın. Saçlarınızı durulamadan kurutun ve saçlarınızdaki parlaklığı görün. Parlak saçlar için oldukça basit bir uygulama.

· Bal ile yapılan saç bakım kremi: Yarım fincan balı, çeyrek fincan zeytinyağı ile karıştırıyorsunuz. Yapılan saç kremini saçlarınıza sürüp, başınıza bir bone geçirin. Yarım saat bekledikten sonra, saçlarınızı şampuanla yıkayın ve iyice durulayın. Kuru saçlarınız bu işlemden sonra canlılık, nem ve parlaklık kazanacak.

 

guzellik.mahmure.com
saclarimiz.com