Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Beslenme cildimiz için çok önemlidir yediğimiz tüm besinlerin ve bitkilerin cildimize ve sağlığımıza birçok faydası vardır. Bu faydalı besinler arasında en popüler olanlarından biriside bal, kuru ciltler için bir mucizedir. Şimdi gelin hep birlikte balın cilde olan faydalarını öğrenelim.

Bal, hem sağlık hem güzellik için vazgeçilmez ve eşsiz kaynak. Arıların neden kaybolduğu tartışılırken, balın hem sağlık hem de güzellik için vazgeçilmez ve eşsiz kaynak olduğunu hatırlamakta fayda var. Çiçeklerin tozlarını birbirine taşıyarak döllenmelerini ve çoğalmalarını sağlayan arıların ürettiği bal, insanlar için en temel ve vazgeçilmez besin değerlerinden biri. Bazı bölgelerde kaybolduğu tespit edilen arıların yok olması haline birçok tür ortadan kalkacağı gibi eşsiz bir sağlık ve güzellik kaynağı olan baldan da mahrum kalacağız.

Eski çağlardan beri birçok güzellik formülünün hammaddesi olarak kullanılan bal, başta güzelliğiyle efsaneleşen Mısır Kraliçesi Cleopatra’nın en önemli güzellik malzemelerinden biri.

Bal, cilde yumuşaklık ve parlaklık veriyor. Cildiniz yorgun görünüyorsa tazelemek için bal ile bir güzellik kremi hazırlayabilirsiniz. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayacağınız bal, 10 dakika içinde mucizeler yaratacaktır. Nasıl mı uygulayacaksınız?

 

Cildi canlandırma 

1 çorba kaşığı balı rendelenmiş 1 elma ve ezilmiş 1 muzla karıştırıp göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın ve havlu ile kurulayın.

 

Kırışıklıklara karşı

1 çorba kaşığı limon suyu, 2 çorba kaşığı bal ve 2 çorba kaşığı suyu bir kapta krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün. Ilık suyla yıkayıp durulayın.

 

Cildi sıkılaştırma

1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 çorba kaşığı bal ve mercimek büyüklüğünde tereyağını bir kaba alıp krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürüp 5-10 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp durulayın ve ılık havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Bal belki de doğal besinlerin arasında en yararlı olanıdır. B6, kalsiyum, demir, bakır, magnezyum, niakin, potasyum, riboflavin ve sodyum gibi vitamin ve mineralleri içeren bal oldukça yüksek besin değerlerine sahiptir. Ayrıca antioksidanlar bakımından da oldukça zengin olan bal vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

 

İlaç Olarak Bal

Birçok kültürde bal ilaç olarak kullanılmaktadır. Bal arterit ağrılarına oldukça iyi gelmektedir. Çayın içerisine konarak tüketilen bal kötü kolesterole karşı oldukça etkilidir. Soğuk algınlığına, boğaz ağrılarına, mide problemlerine ve sindirim sorunlarına iyi gelen bal bağışıklık sistemini güçlendirir.

 

Saçlar İçin Bal

Bal saç ve deri sağlığı için oldukça faydalıdır. Doğal nem tutucuları içeren bal saçlarınızın daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Saç kreminize ekleyeceğiniz belli bir miktardaki bal saçlarınız güçlendirir ve daha parlak gösterir. Saçın esnekliğini arttırmak için bal ve sütü karıştırın ve saçınıza sürerek bol su ile durulayın. Ayrıca bal ve zeytinyağını karıştırarak saçınıza sürdüğünüzde saçınız daha parlak bir görüntüye sahip olur.

 

Cilt İçin Bal

Süt ile karıştırılarak vücuda uygulanan bal cildin yumuşak ve güzel görünmesine yardımcı olur. Ayrıca balın cildinizi nemlendirmek için yüzünüze de uygulayabilirsiniz. Bazı meyveler ile karıştırılarak cilde uygulanan bal cildinizi forma sokar ve daha parlak görünmesine yardımcı olur.

 

Anti-Mikrobik Etkili Bal

Anti-mikrobik özellikler taşıyan bal güneş yanıklarına, kızarıklıklara ve bazı hafif dereceli cilt iritasyonlarına iyi gelir. Ayrıca cilde uygulanan bal yaşlanma karşıtı etki yaratır. Bal kesiklere ve yaralara da iyi gelmektedir. Bakterilerin çoğalmasını engelleyen bal özellikle mantar enfeksiyonlarına karşı oldukça etkilidir.

 

Bal ile gelen Güzellik

Doğal bir antibiyotik olan balı cilt güzelliğinizde kullanıyor musunuz?  Kozmetik sentetik ürünleri terk edip binlerce yıldır kullandığımız doğal ürünlere dönerken, bal maskeleri de cilt üzerindeki olumlu etkiler ile tekrar moda oldu. Cildinizi nemlendiren, antibiyotik etkisi ile sivilce ve akne oluşumunu engelleyen bal maskeleri ve uygulamalarını yazımızda bulabilirsiniz…

 

Ballı dudak parlatıcısı (1-1/2 fincan)

Malzeme:

1 fincan tatlı badem yağı

1/2 fincan balmumu

2 kaşık bal

Uygulama:

Bademyağı ve balmumunu mikrodalga fırına uygun bir kaba koyun. Yüksek derecede 1 dakika ya da balmumu eriyene kadar tutun. Bu karışıma balı ilave edip karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Kapaklı minik kaplara dökün. Dudak nemlendiricisi olarak ya da ruj üzerine parlatıcı olarak kullanabilirsiniz.

 

Bal elma yüz toniği

İçindekiler:

1 kaşık bal

1 elma (soyulup göbeği çıkarılmış)

Uygulama:

Bal ve elmayı mikserden geçirip püre haline getirin. Yüze sürüp 15 dakika bekletin. Soğuk suyla durulayın.

 

balvana.com.tr