Güniz Sokak No:22/3 06700 Kavaklıdere, Ankara, TÜRKİYE
Sipariş Hattı +90 (312) 467-1780

Baharat Çayımızın, Kürümüzün Vazgeçilmezi Karanfilin Sağlımıza Faydaları

Dünyanın en eski baharatlarından biri olan KARANFİL, aroması ve baharatsı kokusuyla birçok yemekte kullanılır. Güçlü tedavi özelliği vardır. Özellikle diş ağrılarını hafifletir. Eugenol içeren karanfil yağı, doğal ağrı kesici ve anti bakteriyeldir.

Besin değerleri;

Mükemmel bir manganez kaynağı olan karanfil aynı zamanda iyi bir omega – 3 yağ asidi, vitamin K, diyet lif, magnezyum ve kalsiyum kaynağıdır.

Karanfil zihni açar ve enerji verir. Bunun için sabah demlediğiniz çayın içerisine birkaç adet karanfil atmanız yeterlidir veya çayından bir çay bardağı içmek yeterlidir. Gece veya saat 5 ten sonra içilir ise uykusuzluk yapar.

Antioksidan etkisi bulunur, idrar söktür, toksinlerin atılmasını sağlar, serbest radikalleri temizler, hastalıklara karşı koruyucu etkisi bulunur. Özellikle hasta yakınlarına bakan kişiler için, mikroplara karşı koruyucu etkisinden dolayı bulunmaz bir nimettir!

Broşları açıcı ve ferahlatıcıdır. Soğuk algınlığı döneminde kullanılmalı. Sigarayı bırakır iken hem enerji verir, hem sigara içme isteğini engeller ve ciğerlerdeki nikotini atar.

Beyin dinlendirici, zihin yorgunluğuna karşı etkilidir, zihni rahatlatır, güçlendirir, unutkanlığı engeller. Sinirleri kuvvetlendirir. Sinirsel baş ağrılarına karşı etkilidir.

Karanfilin faydaları;

Sindirimi rahatlatıcı spazm giderici özelliği vardır. Mide ve bağırsakta gaz oluşumunu engeller. Sindirimi kolaylaştırır. Kurt düşürücü özelliği vardır. Kalp, mide, karaciğer ve gözü kuvvetlendirir, basuru giderir. Afrodizyak etkisi vardır. Solunum sistemini olumlu etkiler, sinüsleri açar.

Sağlığa faydaları;

Eugenol gibi aktif madde içeren karanfil;

1-Çevre kirliliği zehirlenmelerine,

2-Sindirim sistemi kanserlerine,

3-Eklem iltihaplanmalarına karşı koruyucu etkisi vardır,

4-Diş ağrılarına iyi gelir. Eugenol özü, kanal tedavisinde, dolgularda ve diş eti hastalıklarında kullanılır. Antiseptik özelliği vardır. Mikropları öldürür,

5-Karanfil yağı, ağız gargaralarında kullanılır,

6-İltihaplanmaya karşı etkilidir,

7-Ateş düşürür,

8-Öksürük gidericidir, balgam söktürücüdür,

9-Ağız kokularına karşı iyi gelir,

10-Sindirim sistemine iyi gelir. Mide gazlarını giderir,

11-Kusmaya karşı etkilidir,

12-İshale iyi gelir,

13-Karanfil emmek alkol arzusunu azaltır.

 

engelliler.gen.tr